IJskoffie met melk (ook zuivelvrij)
Heerlijk zomerdrankje dat heel makkelijk te maken is: een ijskoffie, of eigenlijk een ijslatte, met amandelmelk. Koolhydraatarm, paleo en vegan.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm, paleo en vegan. ‘Vrij van’ noten bij gebruik van andere melk dan amandelmelk. Dan niet meer paleo en koolhydraatarm.

IJskoffie met melk (ook zuivelvrij)
Heerlijke koude koffie met amandelmelk en véél ijsblokjes. Net zo snel gemaakt als koffie zetten. Heeft daarna natuurlijk wel even de tijd nodig om af te koelen.
Benodigdheden
- koffiezetapparaat
- koelkast en vriezer
Ingrediënten
- 600 ml espresso = volume van 6 gewone koppen koffie
- 200 ml melk, zuivel of plantaardig
- 4 x ijsblokjes kwart/half hoog glas gevuld met
Optioneel
- 4 druppels stevia extract
- 1 tl Bourbon vanille poeder
- 1 tl amandelextract
Bereiding
- Zet ongeveer 6 gewone koppen koffie, maar dan wat sterker dan normaal. Schenk daarna in een kan.
- Voeg 200 ml amandelmelk toe aan de koffie.
- Hou je van pure koffie? Laat 'm dan zo. Mag het wat zoeter? Voeg dan wat stevia de en/of vanille toe. Met amandelextract krijg je een nootachtige smaak (zoals bij bitterkoekjes).
- Zet in de koelkast tot gebruik.
- Vul 4 longdrink glazen met ongeveer een kwart/de helft aan ijsblokjes. Schenk de koffie met melk erover.
Voedingswaarde
Calorieën: 8kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!