| | |

Zomerdrankje met komkommer, munt en framboos

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Verfrissend zomerdrankje van komkommersap, limoensap, framboos en munt. Suikervrij en koolhydraatarm fruitwater met een lichtzoete smaak.

Fan van verfrissend framboosdrankjes? Kijk dan ook eens bij dit recept van Theeboetiek Jolien: groene ijsthee met framboos en citroen.

Dieet en ‘vrij van’

Paleo en vegan. Koolhydraatarm, ondanks het limoentje. Eigenlijk is limoen koolhydraatbeperkt, maar aangezien het als smaakmaker gebruikt wordt en één glas maar een half limoentje bevat vind ik dit toch behoorlijk koolhydraatarm. Eventueel kun je citroen gebruiken (= lager in koolhydraten).

Zomerdrankje van komkommer, munt en framboos

Marjolein
Heerlijk verfrissend drankje van komkommersap, wat framboos en munt en een limoentje.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Afkoelen en trekken 2 uur
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Lente en zomer
Gang Drankjes
Keuken Europees
Porties 2 grote glazen
Calorieën 27 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • 2 snufjes zout
  • 50 gr frambozen
  • volle hand verse munt
  • `1 limoen, sap en rasp van
  • ijsblokjes

Bereiding
 

  • Was en rasp de komkommer. Voeg het zout toe en laat uitlekken in een zeef. Laat minimaal een uur staan, liever nog wat langer. Af en toe roeren en met de achterkant van een lepel het vocht door het zeefje drukken. Het vocht gebruik je voor het drankje. De rasp kun je verwerken in een salade of tzaziki.
  • Was en rasp de limoen. Was de munt. Doe samen in een grote mok van ongeveer 300 ml. Schenk er kokend water overheen. Laat trekken en afkoelen. Zelfde tijd als de komkommer.
  • Druk voor een laatste keer het sap uit de komkommer. Verwijder de pulp uit het zeefje.
  • Pers de limoen. Mix of blend het limoensap samen met de frambozen en het komkommersap.
  • Zeef de getrokken limoen-muntthee en het sap (voor de pitjes van de framboos en eventueel de laatste stukjes komkommer). Schenk alles in kan. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Vul 2 hoge glazen voor ongeveer de helft met ijsblokjes. Schenk het gekoelde fruitwater erover.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 27kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven