Zoete gevulde ‘eitjes’ van mascarponeroom met mangomousse
Suikervrij en lowcarb dessert voor Pasen
Heerlijk romig toetje in de vorm van een gevuld of gebakken eitje. Perfect als afsluiter van een mooi Paasbuffet. De smaak is vol, dik en zoet. En super simpel te maken! Je klopt mascarpone met wat slagroom en erythritol. Het eigeel maak je heel makkelijk door wat mango te pureren.
Ben je een stylist dan spuit je het mooi op. Ben je een wat ‘robuustere’ kok zoals ik dan kun je de room gewoon in het gaasje lepelen. Of in mijn geval bedoel ik eigenlijk vooral slordig en niet te zo technisch, maar robuust klinkt ineens een stuk aantrekkelijker 🫣
Kijk hier voor alle Paasrecepten. Zoet én hartig. Allemaal glutenvrij, soms ook zuivelvrij, paleo of koolhydraatarm.
Kokosyoghurt
Als je geen zuivel eet kun je dit receptje simpel maken met yoghurt en mango. Beetje flauw misschien, het gaat dan gewoon om yoghurt met fruit. Maar door het in een mooi glaasje te scheppen op deze manier heb je toch wat meer ‘Paas effect’.
Waarom geen kokosroom?
Ik heb overigens ook uitgeprobeerd met dikke kokosroom. Maar voor het lekker heb je daar suiker bij nodig. Ik eet geen witte suiker en kokosbloesmsuiker maakt het wit bruinig waardoor het effect van het ‘eitje’ wegvalt. Daarom mijn suggestie om terug te vallen op kokosyoghurt.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij en koolhydraatbeperkt. Dit toetje bevat geen toegevoegde suiker maar is toch net niet koolhydraatarm door de mango. Ook de lacatose in de mascarpone en de slagroom leiden tot best nog wat koolhydraten.
Dessert voor Pasen – zoete gevulde ‘eitjes’ van mascarponeroom met mangomousse
Benodigdheden
- mixer
- kom
- 4 leuke glaasjes
Ingrediënten
- 200 gr Mascarpone
- 100 ml slagroom
- 1,5 el erythritol poedersuiker
- 120 gr mango
Voor zuivelvrij, paleo en vegan
- 400 ml kokosyoghurt GEEN mascarpone en slagroom
Bereiding
- Pureer de mango.
- Meng in een andere kom met een vork of lepel de slagroom met de mascarpone en de erythritol.
- Klop daarna eerst zacht en later stevig met de mixer.
- Verdeel de mascarponeroom over de glaasje. Maak in het midden een gat. Schep daar de mango in.
Voor zuivelvrij, paleo en vegan
- Mixen niet nodig. Simpelweg kokosyoghurt in de glaasjes scheppen. Daarna de gepureerde mango erin scheppen.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!