Makkelijke koolhydraatarme zoete bietensoep met basilicum
Een heerlijke zoete en zachte winterse soep. Hollands door de bietjes maar met met een Italiaanse twist van tomaat en basilicum. Het zoetje komt van rode ui die je laat karameliseren. Het duurt daarom ook even om deze soep te maken. Maar het meeste werk doet de pan, je hoeft zelf alleen wat geduld te hebben.
Bietjes
Voor de bietjes kun je voorgekookte, biologische bietjes uit de supermarkt gebruiken. Zelf bietjes koken kan natuurlijk ook, maar daar moet je dan wel ook even rekening mee houden in je planning.
Boullon
Voor de bouillon kun je kiezen voor biologisch poeder (neem dan niet de bekende blokjes, daar zit zoveel zooi in) of zelfgemaakt bottenbouillon. Het recept staat bij de ‘Soepen’.
Zoete bietensoep
Benodigdheden
- soeppan, bakpan, staafmixer
- b
Ingrediënten
- 250 ml bouillon naar keuze
- 2 rode biet
- 2 rode ui
- 2 tomaat
- 2 scheutjes kookroom
- 2 handjes basilicum in de soep
- paar losse blaadjes basilicum als garnering
- 1 snufje (Keltisch zee)zout
- 1 snufje zwarte peper korrels
- 1 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- Snij de ui in dunne ringen.
- Bak ze in de pan olie voor minimaal 10 minuten op halfhoog vuur zodat ze gaan karamelliseren. Dat is dus een stuk lang dan wanneer je de uien alleen aanfruit en glazig bakt!
- Snij ondertussen de bieten en de tomaten (lekker rijpe, ook weer voor de zoetheid).
- Voeg toe als de uien klaar zijn. Samen met de bouillon en een scheutje room. Kook nog even 2 minuutjes door.
- Voeg 2 handjes verse basilicumblaadjes toe en zou en peper naar smaak toe. Pureer met de staafmixer.
- Maak in het bord af met een scheutje room en blaadjes basilicum.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!