Zoete aardappelpuree
Basisreceptje voor puree van zoete aardappel. Perfect als je geen gewone aardappels eet, bijvoorbeeld in een koolhydraatarm of paleo dieet. En het is heel makkelijk te maken. Gewoon met wat extra vierge olijfolie of kokosolie en wat peper een zout. Aardappels koken en pureren.
Heerlijk bij gestoofde kabeljauw in pittige saus, coq au vin of ossobuco.
Op zoek naar meer alternatieven voor gewone aardappelpuree? Kijk dan eens naar deze bloemkoolpuree of deze bloemkoolhummus.
Dieet en ‘vrij van’
Zoete aardappels zijn koolhydraatbeperkt en passen in een paleo dieet. Voor AIP en ‘vrij van’ zaden geen peper gebruiken. Voor laag histamine alleen witte peper (met mate).

Zoete aardappelpuree
Benodigdheden
- kookpannetje, staafmixer, dunschiller/mesje
Ingrediënten
- 250 gr zoete aardappel (bataat) 2 grote of 3 kleine
- 1 lepel kokosolie
- of 1 lepel extra vierge olijfolie
- zout roze Himalaya of Keltisch zee
- zwarte peper korrels
Voor laag histamine, AIP en 'vrij van' zaden
- variant geen (zwarte) peper, laag histamine eventueel wat witte peper
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen. Snij ze in stukken. Kook voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Na het koken afgieten, even beetje laten opdrogen en pureren met wat olie, peper en zout naar smaak.
- Kies je olie op basis van de overige onderdelen van je menu. Kokosolie past goed bij (midden)oosterse smaken. Olijfolie doet het goed met Europees mediterrane smaken.
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Leuk recept? Laat een reactie achter!