| |

Makkelijke lowarb koekjes van zoete aardappel

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijke te maken lowcarb koekjes van zoete aardappel.

Bijgrecht of om mee te nemen

Deze koekjes zijn heerlijk als bijgrecht. De k aan rösti rondjes, maar dan een lowcarb versie zonder gewone aardappel. Als je ze mee wilt nemen voor onderweg maak je ze wat steviger door arrowroot toe te voegen.

FAQ’s

Zijn deze koekjes koolhydraatarm?

De koekjes zijn lowcarb, maar koolhydraatbeperkt (khb). Zoete aardappel bevat meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram en zijn dus niet strikt koolhydraatarm (kha).

Zoete aardappelkoekjes

Marjolein
Heerlijke koekjes van zoete aardappel.
5 van 2 stemmen
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Koemelk, Lactose, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Kerst, Umami
Gang Bijgerechten, Lunch
Keuken Europees, Middenoosters
Porties 2 personen
Calorieën 323 kcal

Benodigdheden

  • rasp, zeef, koekenpan
  • vormpje / uitsteekring 7cm (HEMA)

Ingrediënten
  

Mediterrane variant

  • stukje chorizo of salami
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 takje oregano of tijm

Oosterse variant

Bereiding
 

  • Schil en rasp de aardappel. Doe in een bakje of zeef en strooi het zout erover. Laat 5 minuutjes staan.
  • Snij ondertussen de ui en het pepertje / de paprika in kleine stukjes en pers de knoflook.
  • Voor de oosterse variant rasp je de gember, knijp ook hier wat vocht uit en voeg het toe samen met de sojasaus (niet te veel, anders worden de koekjes te nat).
  • Knijp het meeste vocht uit de aardappel. Hoeft niet kurkdroog.
  • Klop een ei los en voeg samen met kruiden en specerijen. Voeg toe aan het eimengsel. Wil je het koekje iets steviger, voeg dan 2 afgestreken theelepels tapiocameel toe.
  • Voor de mediterrane variant pluk je de kruidentakjes en snij de chorizo of salami in kleine stukjes.

Bakken

  • Doe 1 à 2 eetlepels kokosolie in de pan.
  • Zet een bakeing of andere vorm in de pan.
  • Schep een flinke eetlepel in je vorm en druk aan met de bolle kant van de lepel.
  • Bak 3 tot 3,5 minuut (stand 6 inductie). Keer dan pas om. Bak nog een keer 3 tot 3,5 minuut.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Je kunt de grote maat rasp gebruiken voor wat lossere koekjes die je eet bij het avondeten. Dan is ook het vocht eruit knijpen wat minder belangrijk. Om mee te nemen gebruik je de kleinere rasp. De koekjes worden dan wat compacter. Het tapiocameel kun je toevoegen als extra bindmiddel.

Voedingswaarde

Calorieën: 323kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven