| | | | | | |

Zoete aardappelkoekjes (Aziatisch of Mediterraan)

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijke te maken koekjes van zoete aardappel. Als je ze mee wilt nemen voor onderweg maak je ze wat steviger door tapioca of arrowroot toe te voegen.

Dieet en ‘vrij van’

Paleo en vegan. Koolhydraatbeperkt bij gebruik van arrowroot.

Zoete aardappelkoekjes

Marjolein
Heerlijke koekjes van zoete aardappel.
5 van 2 stemmen
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Kerst, Umami
Gang Bijgerechten, Lunch
Keuken Europees, Middenoosters, Zuid-Amerikaans
Porties 2 personen
Calorieën 323 kcal

Benodigdheden

  • rasp, zeef, koekenpan
  • vormpje / uitsteekring 7cm (HEMA)

Ingrediënten
  

  • 150 gr zoete aardappel (bataat) 1 grote, 2 kleinere
  • 1 groot ei of 2 kleine
  • zout
  • 1 el kokosolie

Mediterrane variant

  • stukje chorizo of salami
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 takje oregano of tijm

Oosterse variant

  • ½ rode ui
  • ½ rode peper (Chili of Spaanse)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl ketjap manis, glutenvrij of koolhydraatarm
  • ½ (glutenvrije) sojasaus, tamari of kokosamino’s
  • 1 tl gember

Bereiding
 

  • Schil en rasp de aardappel. Doe in een bakje of zeef en strooi het zout erover. Laat 5 minuutjes staan. Snij ondertussen de ui en het pepertje / de paprika in kleine stukjes en pers de knoflook.
  • Voor de oosterse variant rasp je de gember, knijp ook hier wat vocht uit en voeg het toe samen met de ketjap of de kokos amino’s (niet te veel, anders worden de koekjes te nat). Voor de mediterrane variant pluk je de kruidentakjes en snij de chorizo of salami in kleine stukjes.
  • Knijp het meeste vocht uit de aardappel. Hoeft niet kurkdroog.
  • Klop een ei los en voeg samen met kruiden en specerijen. Voeg toe aan het eimengsel. Wil je het koekje iets steviger, voeg dan 2 afgestreken theelepels tapiocameel toe.
  • Doe 1 à 2 eetlepels kokosolie in de pan. Schep een flinke eetlepel in je vorm en druk aan met de bolle kant van de lepel. Bak 3 tot 3,5 minuut (stand 6 inductie). Keer dan pas om. Bak nog een keer 3 tot 3,5 minuut.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)

Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Je kunt de grote maat rasp gebruiken voor wat lossere koekjes die je eet bij het avondeten. Dan is ook het vocht eruit knijpen wat minder belangrijk. Om mee te nemen gebruik je de kleinere rasp. De koekjes worden dan wat compacter. Het tapiocameel kun je toevoegen als extra bindmiddel.

Voedingswaarde

Calorieën: 323kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept