| | | | |

Zoete aardappel salade met groene asperges, tomaat, spinazie en pijnboompitten

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Heerlijke zoete maaltijdsalade. Geroosterde zoete aardappel in olijfolie en maple syrup met harissa kruiden. Als je koolhydraatbeperkt of suikervrij eet kun je zoetstof gebruiken met maple smaak. Verder met kort gebakken groene asperges, tomaat en pijnboompitjes.

Maple syrup

Je roostert de zoete aardappel in een marinade van extra vierge olijfolie en ahornsiroop (maple syrup). Dat is het sap van de Noord-Amerikaanse esdoorn. Het is een natuurlijke, ongeraffineerde suiker die een stuk gezonder is dan witte suiker. Het is niet bewerkt en bevat ook nog goede voedingsstoffen.

Zoetstof

Maar ahornsiroop blijft ook gewoon suiker. Eet je koolhydraatbeperkt dan kun je een zoetstof nemen in de vorm van een siroop. Bijvoorbeeld Magicle Maple van Steviala (te koop bij Lowcarbcenter). Dit is wel een stuk beperkter dan pure erythritol, dus gebruik het met mate.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, zuivelvrij en vegan.

Niet strikt paleo door de tomaat. Maar er zijn verschillende visies op paleo waarbij (zongerijpte) tomaat wel gegeten wordt.

Koolhydraatbeperkt als je de ahornsiroop vervangt door zoetstof

Zoete aardappel salade met groene asperges, tomaat, spinazie en pijnboompitten

Marjolein
Maaltijdsalade van geroosterde zoete aardappel in olijfolie en maple syrup. Met gebakken groene asperges, tomaat en pijnboompitjes
5 van 2 stemmen
Vooraf 3 minuten
Oven 30 minuten
Totale tijd 33 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Doordeweeks, Lente en zomer
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 369 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor koolhydraatbeperkt en suikervrij

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de zoete aardappels. Hebben ze een mooie schil dan laat ik deze ziten. Bij lelijke plekken, als ze rimpelig zijn en bij twijfel schil ik ze.
  • Meng in een kom de maple syrup, olijfolie en specerijen. Behalve de chilivlokken, die zijn voor de asperges.
  • Meng de aardappels door de marinade. Spreid ze uit in een ovenschaal en zet een half uur in de oven.
  • Als de aardappels klaar zijn laat je ze afkoelen en begin je net de rest.
  • Rooster de pijnboompitten. Haal ze daarna ui de pan en leg apart.
  • Was de groene asperges en snij ze in stukken. Het houterige deel aan de onderkant snij je weg. Dit zal meestal zo'n 2 centimeter zijn.
  • Bak de stukken asperge met olijfolie, de chilivlokken en het zout.
  • Scheur de spinazie in stukken en meng in de kom waar je de aardappels heb gemarineerd. Voeg nog een xtra scheutje olijfolie toe en meng.
  • Was en snij de tomaat en voeg toe. Voeg de afgekoelde aardappels toe en de asperges.
  • Schep op de borden en top af met de pijnboompitten.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 369kcal | Koolhydraten: 42gr | Eiwitten: 11gr | Vetten: 15gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 7g | EO vet: 5g | Vezels: 11gr | Vitamine A: 35912IU | Vitamine B1: 0.5mg | Vitamine B2: 0.5mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 37mg | Vitamine E: 6mg | Natrium: 271mg | Magnesium: 173mg | Kalium: 1524mg | Calcium: 161mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 212µg | IJzer: 7mg | Fosfor: 312mg | Selenium: 5µg | Zink: 3mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven