Yoghurt met gegrilde watermeloen, geroosterde pistache noten en honing
Glutenvrij ontbijt dat net even anders is!
Waanzinnig lekker ontbijtje van warme, gekarameliseerde watermeloen met geroosterde en lichtgezouten pistachenootjes. De ‘hinibg’ bestaat uit koolhydraatarme zoetstof met honingsmaak.
Gegrilde watermeloen
Ik had zelf een restje over van een hele watermeloen uit de oven. Als je in de zomer wat overhebt van de BBQ kan dat natuurlijk ook.
Pistache
De pistache nootjes kun je licht vijzelen en daarna roosteren met wat zout.
Yoghurt
Je kunt elke dikke yoghurt gebruiken die je lekker vindt of kunt verdragen. Ik had zelf hangop gemaakt van grasgevoerde A2 yoghurt. Griekse yoghurt of kokosyoghurt is ook prima.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatbeperkt: niet strikt koolhydraatarm door de meloen en pistache.
Yoghurt met gegrilde watermeloen, geroosterde pistache noten en honing
Benodigdheden
- vijzel
Ingrediënten
- 150 gr yoghurt hangop, Griekse yoghurt of kokosyoghurt
- 100 gr gegrilde watermeloen
- 1 handje pistachenootjes
- 1 snuf zout roze Himalaya of Keltische zee
- 1 el vloeibare zoetstof met honingsmaak
Bereiding
- Vijzel de pistache nootjes licht en rooster in een hete pan zonder olie.
- Gebruik een restje meloen van de vorige dag. Of snij een meloen in grove plakken die je met een druppeltje olie bakt in een hete pan.
- Verdeel de warme nootjes en meloen over de yoghurt.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!