Wrap van spinazie met ei – koolhydraatarm
Een makkelijk te maken wrap met maar 2 ingrediënten: spinazie en ei. Daardoor is deze wrap koolhydraatarm. Het lijkt een beetje op een omelet. Maar doordat je hem maakt in de oven krijgt het toch net een wat andere structuur. Mooi egaal dun, flexibel en goed op te rollen.
Koolhydraatarm
Veel wraps bevatten graan en zijn daardoor niet koolhydraatarm. Deze spinazie wraps passen perfect in de koolhydraatarme leefstijl.
Andere wraps and flatbread
Andere paleo en koolhydraatarme wraps zijn deze lijnzaadwraps. Dit koolhydraatarme flatbread is met cottage cheese, en deze met courgette.
Ovenschaal
Ik maak deze wrap het liefst in een ovenschaal bekleed met bakpapier. De maat van de ovenschaal is liefst rond de 550 cm² (de binnenkant van de bodem gemeten). De mijne was 28×20. Ik maak ook flatbreads met eieren in een ovenschaal. Beide met 2 eieren. Maar de flatbreads maak ik in een iets kleinere ovenschaal van rond de 400 cm². Deze wraps worden dan ook wat dunner zodat je ze goed kunt rollen.
Koolhydraatarme spinaziewrap met ei
Benodigdheden
- oven op 200 graden
- ovenschaal middel tot groot, rond de 550 cm² (de mijne was 28×19)
Ingrediënten
- 2 eieren
- 80 gram spinazie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenschaal met het bakpapier.
- Mix de spinazie helemaal fijn met de eieren. Voeg een snuf zout toe.
- Giet in de ovenschaal en zet 15 minuten in de oven.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!