| | | | |

Wortelsalade met kombu en carameldressing van maple syrup en olijfolie

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Simpele wortelsalade met een bijzondere dressing. Dat is namelijk de viral ‘caramel saus’ van ahornsiroop en alijfolie. Ook de topping is bijzonder: van knapperige kombu lokken.

Viral caramel saus

Soms zie je iets op social media langskomen waarvan je denkt: dat ga ik maken! Deze caramelsaus is er zo eentje. Dat het lekker moest zijn wist ik wel, want ik gebruik de combinatie van ahornsiroop en olijfolie wel vaker in dressings. Maar dat het echt dik wordt als je alléén die twee gebruikt, dat wist ik nog niet.

Balsamico marinade

In dit recept meng ik een klein beetje balsamico bij de caramel saus. Dat komt mee met de wortel nadat je die even in de azijn gemarineerd hebt. Daar wordt de wortel zachter van. Hoe droger je de wortel vervolgens maakt, des te dikker de caramel blijft.

Kombu en amandelschaafsel

Als umami tegenhangers van de zoete caramel strooi ik wat kombu over de wortel. Gewoon gedroogd, zonder te weken. Ze blijven dan wat knapperig en passen goed bij geroosterde geschaafde amandeltjes.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, paleo en vegan. AIP en vrij van noten simpelweg door de amandeltjes weg te laten.

Wortelsalade met kombu en carameldressing van maple syrup en olijfolie

Marjolein
Simpele wortelsalade met een bijzondere dressing en topping. De dressing bestaat uit de viral caramel saus van maple syrup en olijfolie. De topping bestaat uit geroosterde geschaafde amandeltjes.
5 van 2 stemmen
Vooraf 30 minuten
Bereiding 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Glutenvrij, Paleo, Vegan
Trefwoord Out of the box
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 1 portie
Calorieën 97 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor AIP en vrij van noten

  • geroosterde tijgernoten in plaats van amandelen, of gewoon weglaten

Bereiding
 

  • Schrap de wortel en schaaf over de lengte in plakjes. Leg in een kom en meng met de balsamico. Laat minimaal een half uur zachter worden.
  • Rooster de amandelen in de koekenpan.
  • Meng de olijfolie met de balsamico. Mix met de garde tot een dikke caramel.
  • Schud de balsamico van de wortel of dep licht droog met het keukenpapier.Meng met de caramel dressing.
  • Schep op je bord en top af met de amandelen en de kombu.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 97kcal | Koolhydraten: 12gr | Eiwitten: 2gr | Vetten: 3gr | Verzadigd vet: 0.4g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 25060IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine C: 9mg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 106mg | Magnesium: 25mg | Kalium: 501mg | Calcium: 59mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 31µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 63mg | Selenium: 0.2µg | Zink: 0.4mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven