Witlof salade met sardines, augurk, radijs en olijven
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Makkelijke salade bomvol omega 3. Je kunt hiervoor vis uit blik gebruiken. Neem wel duurzaam gevangen vis! Koolhydraatarm als je augurk uit het zuur gebruikt, niet zoetzuur!
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm en paleo.
AIP en ‘vrij van’ bij gebruik van (plantaardige) yoghurt in plaats van mayonaise.
Let op: voor kha altijd zure pickles (zoals augurken) gebruiken en geen zoetzure. In zoetzuur zit suiker. Als het zou gaan om gefermenteerd zuur wordt de suiker ‘opgegeten’ door de bacteriën. Maar pickles worden niet gefermenteerd en de suiker eet je dus nog zelf.

Witlof salade met sardines, augurk, radijs en olijven
Makkelijke salade bomvol omega 3. Je kunt hiervoor vis uit blik gebruiken. Neem wel duurzaam gevangen vis! Koolhydraatarm als je augurk uit het zuur gebruikt, niet zoetzuur!
Benodigdheden
- kom, mes, (steel)pannetje
Ingrediënten
- 2 stronken witlof
- 120 gr sardines uit blik
- zure augurk kleine of halve grote
- 15 radijsjes
- 6 groene olijven
- 6 kalamata olijven
- 2 el mayonaise
- of yoghurt, zuivel of plantaardig
- 2 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- Was en snij de witlof en meng de mayonaise en olijfolie erdoor. Was en rasp de radijsjes en meng erdoor. Halveer de olijven en snij de zure bom in kleine stukjes en verdeel erover. Pluk de sardines in stukjes en verdeel erover.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Koop blikjes met vis die zo duurzaam mogelijk gevangen is. Bijvoorbeeld van Fish tales.
Koop augurk in zuur, niet in zoetzuur.
Voedingswaarde
Calorieën: 360kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 30gr | Vetten: 25gr | Verzadigd vet: 3g | MO vet: 8g | EO vet: 12g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 324IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine B12: 11µg | Vitamine C: 9mg | Vitamine D: 6µg | Vitamine E: 5mg | Natrium: 1153mg | Magnesium: 58mg | Kalium: 641mg | Calcium: 499mg | Koper: 0.3mg | Foliumzuur: 29µg | IJzer: 4mg | Fosfor: 603mg | Selenium: 64µg | Zink: 2mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt? Of heb je vragen? Laat een reactie achte!