Koolhydraatarme witlof salade met sardines, augurk, radijs en olijven
Makkelijke salade bomvol omega 3. Lekker koolhydraatarm met sardientjes uit blik. In een fijne witlofsalade met augurk, radijs en olijven.
Sardines
Je kunt hiervoor vis uit blik gebruiken. Neem wel duurzaam gevangen vis! Bijvoorbeeld van fishtales, gewoon te koop bij de supermarkt.
Geen ZOETzuur
Koolhydraatarm als je augurk uit het zuur gebruikt, niet zoetzuur!
Kalamata! Geen zwarte olijven
Donkere olijven rijpen langer aan de boom. Hierdoor krijgen ze een vollere en diepere smaak. Ze zijn ook zachter van textuur. Recent is in het nieuws geweest dat de meeste zwarte olijven eigenlijk chemisch behandelde groene olijven zijn. Voor kalamata olijven geldt dat niet. Deze mogen niet behandeld worden en zijn écht langer gerijpt aan de boom. Een harde, zwarte olijf is chemisch behandeld. Kalamata olijven zijn paars (niet zwart) en zacht. Gewoon te koop bij de supermarkt.

Witlof salade met sardines, augurk, radijs en olijven
Benodigdheden
- kom, mes, (steel)pannetje
Ingrediënten
- 2 stronken witlof
- 120 gr sardines uit blik
- zure augurk kleine of halve grote
- 15 radijsjes
- 6 groene olijven
- 6 kalamata olijven
- 2 el mayonaise
- of yoghurt, zuivel of plantaardig
- 2 el extra vierge olijfolie
Bereiding
- Was en snij de witlof en meng de mayonaise en olijfolie erdoor.
- Was en rasp de radijsjes en meng erdoor.
- Halveer de olijven en snij de zure bom in kleine stukjes en verdeel erover.
- Pluk de sardines in stukjes en verdeel erover.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt? Of heb je vragen? Laat een reactie achte!