Witlofsalade met gerookte makreel, appel, rode paprika en mosterd dille dressing
Gerookte makreel is heerlijk in een zomerse salade: hier gecombineerd met witlof, paprika, appel en verse dille. Met een simpele dressing van mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap en olijfolie.

Omega 3
Makreel bevat veel goede omega 3 vetten. Het is één van de weinige vette vissen die in Nederland wild gevangen worden en die je vers kunt eten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zalm, dat is vaak gekweekte zalm. In Nederland wordt geen vers gevangen zalm verkocht. Wel gerookt (Grutto of Fishtales bij Albert Heijn) of bevroren Pacifische zalm (Grutto).
Dressing
De dressing is een mooie mix van de goede vetten van mayonaise en olijfolie en wat yoghurt en citroensap. Neem liefst Griekse yoghurt als je koolhydraatarm eet. Eet je geen zuivel? Neem dan soja of amandelyoghurt. Haveryoghurt bevat meer koolhydraten en kokosyoghurt past hier niet. De verse dille maakt de dressing echt waanzinnig lekker.

Witlofsalade met gerookte makreel, appel, rode paprika en mosterd dille dressing
Benodigdheden
- kom
- mes
Ingrediënten
- 2 makreelfilet
- 2 witlof of bij kleine stronkjes 3
- 1 appel
- 1 rode paprika
- 1 handje dille (vers)
- ½ citroensap
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el yoghurt, zuivel of plantaardig
- 1 el mayonaise
- 2 tl mosterd
Bereiding
- Snijd en meng de witlof, de appel en de paprika.
- Meng de yoghurt met de mosterd, olijfolie, citroensap en verse dille. Meng deze dressing door de witlof.
- Pluk stukjes van de makreelfilets en verwijder het vel (indien aanwezig). Meng door de witlof.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!