| | |

Witlofsalade met gerookte makreel, appel, rode paprika en mosterd dille dressing

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Gerookte makreel is heerlijk in een zomerse salade: hier gecombineerd met witlof, paprika, appel en verse dille. Met een simpele dressing van mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap en olijfolie.

Grote kom met makreel salade met witlof appel rode paprika en dille op witte achtergrond. Horizontaal genomen.

Omega 3

Makreel bevat veel goede omega 3 vetten. Het is één van de weinige vette vissen die in Nederland wild gevangen worden en die je vers kunt eten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zalm, dat is vaak gekweekte zalm. In Nederland wordt geen vers gevangen zalm verkocht. Wel gerookt (Grutto of Fishtales bij Albert Heijn) of bevroren Pacifische zalm (Grutto).

Dressing

De dressing is een mooie mix van de goede vetten van mayonaise en olijfolie en wat yoghurt en citroensap. Neem liefst Griekse yoghurt als je koolhydraatarm eet. Eet je geen zuivel? Neem dan soja of amandelyoghurt. Haveryoghurt bevat meer koolhydraten en kokosyoghurt past hier niet. De verse dille maakt de dressing echt waanzinnig lekker.

Grote kom met makreel salade met witlof appel rode paprika en dille op witte achtergrond. Verticaal genomen.

Witlofsalade met gerookte makreel, appel, rode paprika en mosterd dille dressing

Marjolein
Heerlijk frisse zomerse salade met smaken die perfect bij elkaar passen. Witlof, gerookte makreel, rode paprika, appel en verse dille. Met een dressing van mayonaise, extra vierge olijfolie en citroensap.
5 van 1 stem
Vooraf 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Basisrecept
Gang Salades
Keuken Europees, Nederlands
Porties 1 tot 2 personen
Calorieën 465 kcal

Benodigdheden

  • kom
  • mes

Ingrediënten
  

  • 2 makreelfilet
  • 2 witlof of bij kleine stronkjes 3
  • 1 appel
  • 1 rode paprika
  • 1 handje dille (vers)
  • ½ citroensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el yoghurt, zuivel of plantaardig
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl mosterd

Bereiding
 

  • Snijd en meng de witlof, de appel en de paprika.
  • Meng de yoghurt met de mosterd, olijfolie, citroensap en verse dille. Meng deze dressing door de witlof.
  • Pluk stukjes van de makreelfilets en verwijder het vel (indien aanwezig). Meng door de witlof.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Laat de appel weg als je strikt koolhydraatarm eet.

Voedingswaarde

Calorieën: 465kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven