Wie ben ik?

Ik ben Marjolein Eikenboom. Ik maak recepten voor verschillende intoleranties en eetstijlen. Altijd glutenvrij. Vaak zuivelvrij, koolhydraatarm of paleo. Soms AIP, laag histamine en heel soms ook laag oxalaat en salicylaat.

Ziekte van Lyme

Ik ben 5 jaar geleden door iets gebeten. Met een grote kring als gevolg. En daar lag ik ineens: dagenlang in bed met een blinddoek tegen het licht en een continu snerpende piep in mijn oren. Ik viel flauw en ik kon niet goed meer praten. Hoewel mijn huisarts mij niet serieus nam bleek het ernstig: lyme. Inmiddels chronisch geworden. Door gericht te behandelen heb ik een deel van mijn gezondheid én mijn leven terug. Anders eten heeft mij daarbij geholpen. Maar makkelijk is dat niet. Lees hier meer over mijn verhaal.

Recepten voor ‘anders eten’

Ik heb veel geleerd in mijn zoektocht. Ik weet hoe lastig het kan zijn om van alles niet te mogen of kúnnen eten. Daarom wil ik jou helpen in jouw persoonlijke zoektocht. Niet als diëtist, maar als recepten verzinner. Met praktische tips en een info blog met achtergrond artikelen over voeding.

Met recepten voor zoveel mogelijk verschillende intoleranties en diëten. Ik verzin zelf recepten maar plaats ook recepten van anderen. Kijk hier wie alle bloggers zijn.

Jij kunt ook recepten indienen!

Wil jij ook jouw recepten hier zien? Kijk dan bij collega’s gezocht.

Ik werk samen met bedrijven die gezonde en duurzame producten bieden. Bijvoorbeeld ‘Vlees van Ons’ die volledig grasgevoerd vlees leveren.

Je kunt ‘Eet lekker anders’ volgen op facebook, instagram of pinterest.

Eet smakelijk. En vooral: lekker anders!