IJs | Laag histamine | Toetjes
Watermeloen ijsjes van hele puntjes watermeloen
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Supersimpele maar heerlijke ijsjes. Gewoon van een puntje watermeloen, op een prikkertje en de vriezer in. Overigens is deze manier van serveren ook heerlijk als je ze niet bevriest.

Watermeloen ijsjes van hele puntjes watermeloen
Verkoelende ijsjes die super makkelijk te maken zijn. Gewoon een stukje watermeloen op een prikkertje!
Benodigdheden
- vriezer
- 6 korte prikkertjes met platte onderkant
- lang scherp mes
- schaal ik had een glazen cakeblik
- bakpapier
Ingrediënten
- ¼ watermeloen lange 3 hoekige vorm, dus gesneden in de lengte
Bereiding
- Leg de meloen op één van de open kanten zodat je makkelijk bij de schil kunt. Bepaal ongeveer wat het midden is en trek een denkbeeldige lijn dwars over de schil. Aan beide kanten van die lijn steek je een stokje.
- Snij nu over de denkbeeldige lijn de kwart meloen dwars doormidden. Snij ook aan beide andere kanten van de stokjes dwars door je kwart meloen. Je hebt nu 2 taart punten waar stokjes uitsteken.
- Leg de taartpuntjes plat op je werkbank en snij uit elke grote punt 3 kleine puntjes.
- Leg de puntjes in een vorm die de vriezer in mag. Leg tussen de puntjes bakpapier.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Ik gebruikte een kwart meloen waar ik het midden van gebruikte. De uiteinden heb ik lekker in een salade gedaan. Ik vond dit makkelijk werken omdat je het vruchtvlees van de meloen niet hoeft aan te raken en het puntje mooi heel blijft. Andere vormen werken natuurlijk ook gewoon prima.
Voedingswaarde
Calorieën: 5kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 0.1gr | Vetten: 0.02gr | Verzadigd vet: 0.003g | MO vet: 0.01g | EO vet: 0.01g | Vezels: 0.1gr | Vitamine A: 95IU | Vitamine B1: 0.01mg | Vitamine B2: 0.003mg | Vitamine B6: 0.01mg | Vitamine C: 1mg | Vitamine E: 0.01mg | Natrium: 0.2mg | Magnesium: 2mg | Kalium: 19mg | Calcium: 1mg | Koper: 0.01mg | Foliumzuur: 1µg | IJzer: 0.04mg | Fosfor: 2mg | Selenium: 0.1µg | Zink: 0.02mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!