Walnootpesto met rucola (zuivelvrij)
Een heerlijke pesto gemaakt van walnoten, rucola, olijfolie en citroensap. Omdat je geen pijnboompitten gebruikt is deze pesto koolhydraatarm. Gewone pest van pijnboompitten is koolhydraatbeperkt. Je kunt de pesto met kaas maken maar ook zuivelvrij.
Fan van pesto? Kijk dan ook eens bij de ‘gewone’ pesto van basilicum en pijnboompitten: de pesto a la Genovese. Of de pesto rosso, gemaakt van amandelen en gepofte paprika.
Parmezaanse kaas
In de ‘echte’ pesto hoort kaas. Vaak wordt hiervoor Parmezaan, Gran Padano of Pecorino gebruikt. In een zuivelvrij dieet vormt dit dus een probleem. Gelukkig is er een mooi alternatief: edelgistvlokken. Dat is inactieve gist met een mooie umami smaak.
Eet je wel zuivel? Neem dan je eigen favoriete Italiaanse kaas.

Walnootpesto met rucola
Benodigdheden
- (kleine) keukenmachine, blender of staafmixer
Ingrediënten
- 50 gr rucola
- 50 gr walnoten
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 3 tot 4 el edelgistvlokken
- of 1 handje Parmezaanse kaas
- ½ citroen, sap van
- snufje zout
Bereiding
- Eventueel vooraf de walnoten roosteren.
- Voeg alle ingrediënten samen in een kleine keukenmachine en pureer tot een licht korrelige pesto. Hou 1 eetlepel edelgist achter en een beetje olijfolie om eventueel na het pureren de dikte aan te kunnen passen
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!