| | | | | |

Walnootpesto met rucola, ook zuivelvrij ta maken

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een heerlijke pesto gemaakt van walnoten, rucola, olijfolie en citroensap. Omdat je geen pijnboompitten gebruikt is deze pesto koolhydraatarm. Gewone pest van pijnboompitten is koolhydraatbeperkt. Je kunt de pesto met kaas maken maar ook zuivelvrij.

Fan van pesto? Kijk dan ook eens bij de ‘gewone’ pesto van basilicum en pijnboompitten: de pesto a la Genovese. Of de pesto rosso, gemaakt van amandelen en gepofte paprika.

Parmezaanse kaas

In de ‘echte’ pesto hoort kaas. Vaak wordt hiervoor Parmezaan, Gran Padano of Pecorino gebruikt. In een zuivelvrij dieet vormt dit dus een probleem. Gelukkig is er een mooi alternatief: edelgistvlokken. Dat is inactieve gist met een mooie umami smaak.

Eet je wel zuivel? Neem dan je eigen favoriete Italiaanse kaas.

Zelfgemaaktte pesto van walnoten en rucola in bakje, naast een cracker met gerookte wilde zalm

Walnootpesto met rucola, ook zuivelvrij te maken

Marjolein
Een heerlijke pesto van walnoten, rucola, olijfolie en wat citroensap. De pesto is zuivelvrij. In plaats van Parmezaanse kaas gebruik ik edelgist.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Borrelen, Kerst, Oud&Nieuw
Gang Sauzen & dips
Keuken Europees, Italiaans
Porties 4 personen
Calorieën 375 kcal

Benodigdheden

  • (kleine) keukenmachine, blender of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 50 gr rucola
  • 50 gr walnoten
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 3 tot 4 el edelgistvlokken
  • of 1 handje Parmezaanse kaas
  • ½ citroen, sap van
  • snufje zout

Bereiding
 

  • Eventueel vooraf de walnoten roosteren.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een kleine keukenmachine en pureer tot een licht korrelige pesto.
    Hou 1 eetlepel edelgist achter en een beetje olijfolie om eventueel na het pureren de dikte aan te kunnen passen

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)

Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 375kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept