Venkelsalade met zalm, zeekraal en dille

Een verrassende salade! Venkel ruikt een beetje anijsachtig, maar de smaak en textuur zijn een combinatie van bleekselderij, witte kool en appel. Het past perfect bij het zoutige van de zalm en de zeekraal. Lekker met het frisse van de komkommer en de dille.

Omega 3

Zalm bevat veel goede omega 3 vetten. Maar alleen als het wild gevangen is. Kweekvis bevat juist veel omega 6. De meeste gerookte zalm die je in Nederland kunt kopen is gekweekte zalm uit de Atlantische Oceaan. Bij de supermarkt kun je wel Sockeye kopen. Deze zalm komt uit de Pacific en is altijd wild gevangen. Het smaakt wat vleziger en de kleur is wat roder.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm en paleo.

‘Vrij van’ noten en pseudogranen afhankelijk van gekozen yoghurt/kwark.

Niet geheel vrij van ‘ei’ door het gebruik van mayonaise. Deze is te vervangen door dezelfde hoeveelheid (plantaardige) yoghurt of kwark.

Venkelsalade met zalm, zeekraal en dille

Verrassende combinatie van venkel met gerookte zalm. Met frisse komkommer en dille en een extra zoutje van de zeekraal.
No ratings yet
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën

Benodigdheden

  • vergiet, kom, mes

Ingrediënten
  

  • 1 venkel
  • 100 gr (wilde) gerookte zalm zoals Sockeye
  • 2 handjes zeekraal
  • ½ komkommer
  • bosje verse dille
  • 2 el yoghurt, zuivel of plantaardig
  • 1 el mayonaise ei! te vervangen door extra yoghurt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 snufjes zout

Bereiding
 

  • Spoel de zeekraal af onder de kraan en laat even uitlekken. Het blijft dan licht zout. Voor een minder zoute smaak laat je de zeekraal een half uurtje weken in ruim water en spoel je het daarna weer af.
  • Halveer een venkel en snij in dunne reepjes, kan eventueel met een dunschiller of mandoline.
  • Maak een dressing van de kwark, mayonaise, de olie en het zout. Verdeel dat door de venkel.
  • Pluk de vis in stukjes en voeg toe.
  • Snij de komkommer in halve maantjes en voeg toe.
  • Breek de zeekraal en kleine stukjes en voeg toe. Knip de dille en strooi er over.

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept