Venkelsalade met gerookte kip
Verrassende salade van venkel. Venkel ruikt een beetje anijsachtig, maar de smaak en textuur zijn een combinatie van bleekselderij, witte kool en appel. Lekker fris. Deze smaak past goed bij gerookte kip. Lekker met cherry tomaatjes en olijven.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm. Voor paleo eventueel de cherry tomaat weglaten. Tomaat is nachtschade. Toch komen ze in veel paleo recepten voor. Als je zongerijpte tomaten neemt is het gehalte anti-nutriënten lager. Eet je strikt paleo/AIP en ‘vrij van’ nachtschade? Dan laat je ze weg.
‘Vrij van’ noten, peulvruchten en pseudogranen afhankelijk van gekozen yoghurt/kwark.
Niet geheel vrij van ‘ei’ door het gebruik van mayonaise. Deze is te vervangen door dezelfde hoeveelheid (plantaardige) yoghurt of kwark.

Venkelsalade met gerookte kip
Benodigdheden
- kom, mes
Ingrediënten
- 1/2 venkel
- 75 gr gerookte kipfilet
- 5 cherry of snoeptomaatjes
- 1 handje kalamata olijven
- 1 el yoghurt, zuivel of plantaardig
- 1 el mayonaise ei! evt vervangen door yoghurt/kwark
- 1 el extra vierge olijfolie
- snufje zout
Voor strikt paleo/AIP en 'vrij van' nachtschade
- variant GEEN tomaten
Bereiding
- Halveer een venkel en snij in reepjes. Dat kan ook met een aardappelschilmesje of mandoline.
- Maak een dressing van de kwark, mayonaise, de olie en het zout. Verdeel dat door de venkel.
- Snij de kip in stukjes en voeg toe. Halveer de cherrytomaatjes en de olijven en voeg toe.
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept of heb je vragen? Laat een reactie achter!