Venkel salade met gerookte kip, tomaat en kalamata olijven
Verrassende salade van venkel. Venkel ruikt een beetje anijsachtig, maar de smaak en textuur zijn een combinatie van bleekselderij, witte kool en appel. Lekker fris. Deze smaak past goed bij gerookte kip. Lekker met cherry tomaatjes en olijven.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm. Voor paleo eventueel de cherry tomaat weglaten. Tomaat is nachtschade. Toch komen ze in veel paleo recepten voor. Als je zongerijpte tomaten neemt is het gehalte anti-nutriënten lager. Eet je strikt paleo/AIP en ‘vrij van’ nachtschade? Dan laat je ze weg.
‘Vrij van’ noten, peulvruchten en pseudogranen afhankelijk van gekozen yoghurt/kwark.
Niet geheel vrij van ‘ei’ door het gebruik van mayonaise. Deze is te vervangen door dezelfde hoeveelheid (plantaardige) yoghurt of kwark.
Venkel salade met gerookte kip, tomaat en kalamata olijven
Benodigdheden
- kom
- stevig mes
Ingrediënten
- ½ bol venkel
- 75 gr gerookte kipfilet
- 5 cherry of snoeptomaatjes
- 1 handje kalamata olijven
- 1 el yoghurt, zuivel of plantaardig
- 1 el mayonaise
- 1 el extra vierge olijfolie
- snufje zout
Voor strikt paleo/AIP en vrij van nachtschade en ei
- variant GEEN tomaten
- 1 el exta (kokos)yoghurt GEEN mayonaise
Bereiding
- Halveer een venkel en snij in reepjes. Dat kan ook met een aardappelschilmesje of mandoline.
- Maak een dressing van de kwark, mayonaise, de olie en het zout. Verdeel dat door de venkel.
- Snij de kip in stukjes en voeg toe. Halveer de cherrytomaatjes en de olijven en voeg toe.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept of heb je vragen? Laat een reactie achter!