Koriander yoghurtdip (vegan)

Frisse yoghurtdip van plantaardige zuivel met koriander en knoflook.

Er is ook een recept voor een knoflook yoghurtdip (met peterselie en bieslook) en voor tzaziki (dikker en met komkommer, dille en munt).

Zuivelvrij

De beschrijving gaat uit van plantaardige ‘zuivel’ omdat deze site zuivelvrij is. Eet je wel zuivel? Dan kun je dit uiteraard gewoon 1op1 ’terug’vervangen door gewone yoghurt.

Er zijn inmiddels diverse plantaardige zuivelvervangers in de supermarkt. Haveryoghurt Griekste stijl of haverfraîche zijn dikke varianten en amandelkwark is iets dunner van structuur. Let wel op de havergurt Griekse stijl van Oatley niet gegarandeerd glutenvrij is. De havergurt van AH huismerk is dat wel. Haver is koolhydraatbeperkt (niet koolhydraatarm) en niet paleo.

Voor een paleo en koolhydraatarme variant gebruik je amandelkwark of -yoghurt. Deze is wat frisser en dunner. Voeg eventueel minder citroensap toe.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm, paleo, vrij van noten, granen of peulvruchten afhankelijk van de keus voor de (plantaardige) zuivel.

Bij paleo wordt meestal in beperkte mate nog wel rode peper gegeten. Voor strikt paleo, AIP of ‘vrij van’ nachtschade rode peper weglaten..

Koriander yoghurtdip (ook zuivelvrij)

Marjolein
Frisse (zuivelvrije) yoghurtdip met de kenmerkende smaak van koriander.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Vegan
Trefwoord Lente en zomer
Gang Sauzen & dips
Keuken Middenoosters
Porties 2 personen
Calorieën 50 kcal

Benodigdheden

  • kommetje, mes, (thee)lepel

Ingrediënten
  

  • 4 el haver fraîche
  • of 4 el yoghurt, Grieks
  • ½ limoen, sap van
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 tl sambal oelek of chilivlokken
  • 1 handje verse koriander

Voor vrij van nachtschade

  • variant GEEN rode peper of sambal

Bereiding
 

  • Meng het limoensap met de haver fraîche.
  • Pers de knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe.
  • Voeg de sambal toe (mag iets meer als je van pittig houdt).
  • Knip de koriander en voeg toe.

Voedingswaarde

Calorieën: 50kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept