Valentijnsdag

Negen receptjes om je Valentijn mee te verrassen: 3 warme ontbijtjes, 3 toetjes en 3 gebakjes. Bereid je voor op veel roze frambozen en chocola. Natuurlijk zoals altijd glutenvrij en zuivelvrij. En in dit geval ook allemaal zonder suiker. Paleo en koolhydraatarm of -beperkt.

Bij veel Valentijnsdag receptjes gebruik ik chocola. Maar let op: niet alle chocola (ook niet de pure) zijn suikervrij. En met name witte chocola bevat vaak melk(poeder). De chocolade repen van Funky Fat Choc zijn glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij. En dus ook uitermate geschikt voor een koolhydraatarme leefstijl. De repen kun je met 10% korting bestellen op de website van Funky Fat Foods met de kortingscode Eetlekkeranders10%

Warme ontbijtjes

Allereerst de warme ontbijtjes. Een baked nuts met chocola en eentje met framboos. Baked nuts zijn koolhydraatarme varianten op de bekende baked oats. Een verrassend gebakje ín een bakje. Knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen. En natuurlijk eet je met Valentijnsdag de baked nuts met 1 lepeltje voor met z’n 2!

Ook een heerlijk warm ontbijtje om de dag mee te beginnen: een pap van chiazaad en frambozen. Natuurlijk vind je bij de ontbijtjes nog veel meer soorten pap, maar deze is wel heel speciaal. Geïnspireerd op de liefdestaart uit de Perzische keuken. Gezoet met rozenwater. Vind je rozenwater iets te avontuurlijk? Dan is het zonder ook hartstikke lekker.

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Toetjes

Drie heerlijke toetjes. Al zijn ze eigenlijk zo gezond dat je ze ook prima als ontbijtje kunt nemen.

We beginnen met het toetje der toetjes: chocolademousse. Maar dan natuurlijk wel zuivelvrij! Hier eentje op basis van avocado. Vind je dat een iets te aparte combi? Dan vind je elders op de site ook een meer traditionele mousse op basis van ei en roomboter.

En dan 2x een roze wolk… Een zachte en romige frambozencrème. De eerste gecombineerd met chiapudding (overnight chia) en paranoten. De tweede met een romige curd van limoen en kokos.

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Gebak

Tot slot 3 gebakjes. Wat dacht je van een heerlijk roze taartje van kokos en framboos! Doordat de frambozen zoet zijn van zichzelf heb je geen suiker nodig, maar ook bijna geen zoetstof. Alleen in de bodem gaat een kleine hoeveelheid erythritol. Het taartje is heerlijk zacht door de kokosroom.

En dan de chocolade notencupjes. Is het een bonbon, of een gebakje, of… een zoen? Deze cups hebben een knapperige buitenkant van pure chocola en en een fluweelzachte crème van chocola aan de binnenkant. Dat kan je lief vast niet weerstaan…

Wat dacht je van een fluwelen chocolade verleiding in de vorm van een chocomousse cakeje met lava vulling. Heerlijk om te eten als het nog een beetje warm is: zacht en smeuïg. Maar hou je van wat steviger en knapperig aan de buitenkant, dan bak je hem gewoon wat langer.

Geen resultaat voor deze zoekopdracht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *