Thaise bloemkoolrijst met limoen en koriander

Bloemkoolrijst met een Thais smakenpalet: limoen, koriander, knoflook, een rood pepertje en sojasaus. Een simpel recept voor een snel te maken, neutraal bijgerechtje bij Thaise groente-, vlees- of visgerechten.

Bloemkoolrijst kun je kant en klaar kopen, maar het is in de keukenmachine erg eenvoudig om zelf te maken. Gebruik ook de stronken. Afhankelijk van je keukenmachine kan het handig zijn de stronken en de roosjes apart te vermalen.

Dieet en ‘vrij van’

Dit recept is koolhydraatarm.

Rode peper wordt meestal met mate gegeten binnen een paleo dieet. Voor strikt paleo, AIP en ‘vrij van’ nachtschade weglaten.

‘Vrij van’ soja en peulvruchten en passend binnen paleo indien gekozen wordt voor kokos amino’s in plaats van sojasaus. Voor glutenvrij: Kikkoman heeft een glutenvrije sojasaus (blauwe dop). Kokos amino’s zijn altijd glutenvrij Niet in de supermarkt verkrijgbaar, wel online (bv van Pit&Pit of Ahealthylife)

Thaise bloemkoolrijst met limoen en koriander

Marjolein
Bloemkoolrijst met limoen en koriander. Een simpel recept voor een snel te maken, neutraal bijgerechtje bij Thaise groente-, vlees- of visgerechten.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Gang Bijgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch, Thais
Porties 1 persoon
Calorieën

Benodigdheden

  • bakpan, spatel, keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gr bloemkool tot rijst gemalen
  • 1/4 rode peper (Chili of Spaanse)
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ limoen, rasp van
  • 2 tot 3 kastanje champignons
  • of 4 shiitake
  • ½ bosui
  • handje verse koriander
  • paar blaadjes verse munt
  • 1 el sojasaus, tamari of kokosaminos
  • kokosolie om in te bakken
  • of milde olijfolie

Voor strikt paleo/AIP en 'vrij van' nachtschade

  • variant GEEN rode peper

Bereiding
 

  • Warm de pan op en doe er een lepel kokosolie of een flinke scheut milde olijfolie in. Snij de champignons in plakjes en bak licht aan beide kanten. Snij de rode peper en voeg toe.
  • Bak de bloemkoolrijst (in totaal zo'n 3 minuten) met de rode peper mee met de champignons.
  • Pers de knoflook en voeg toe. Was de limoen en rasp ongeveer de helft van de schil met een fijne rasp. Voeg toe.
  • Snij de bosui en voeg op het laatst toe, bak nog een half minuutje mee. Voeg op het laatste een scheutje sojasaus toe en de verse kruiden.

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept