| | | |

Thaise aubergine curry met banaan

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Heerlijk zoete en smaakvolle curry van aubergine en banaan. Met ui, gember, kurkuma, kaneel, komijn en koriander. Gestoofd met een verse tomaat en wat tomatenpuree. Met umami van vissaus. Voor vegan of vrij van vis kun sojasaus of tamari nemen. Kokosamino’s voor sojavrij. Nu aar smaak zonder, met een halve of met een hele rode peper.

Bakbanaan of gewone banaan?

Ik gebruik deze curry om een te veel aan gewone bananen in de fruitschaal weg te kunnen werken. Maar je kunt werken met bakbanaan. Bak de banaan in dat geval even voor: in een aparte pan aan beide kanten laten bruinen en dan pas toe tegen.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, zuivelvrij en koolhydraatbeperkt.

Thaise aubergine curry met banaan

Marjolein
Heerlijk zachte en lichtzoete curry van aubergine en banaan. Naar smaak met umami van vissaus (of sojasaus) en pit van rode peper.
5 van 2 stemmen
Vooraf 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Doordeweeks, Eénpans
Gang Bijgerechten, Hoofd: vega, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 (of 1) personen
Calorieën 204 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 2 bananen
  • 1 rode ui
  • 1 el gember geraspt
  • 1 tomaat
  • ½ tot 1 rode peper
  • 2 limoenen
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • ½ tl komijn
  • ¼ tl kaneel
  • 1 tl (suikervrije) vissaus
  • 3 el kokosolie meer indien nodig

Optioneel

  • 1 handje verse koriander

Voor vegan en vrij van vis

Bereiding
 

  • Snipper de ui en fruit aan in een eetlepel olie.
  • Rasp een stukje gember. Snij een pepertjes heel fijn. Beide vijzelen mag ook. Voeg toe.
  • Voeg de aubergine toe en voldoende olie om de aubergine in te bakken.
  • Voeg de gedroogde specerijen toe.
  • Snij de tomaat in blokjes en voeg toe.
  • Voeg de tomatenpuree toe en blus af met 1x het blikje gevuld met water.
  • Knijp de limoen uit en voeg het sap toe. Vang met je hand de pitjes op of gebruik eerst een bakje om het sap op te vangen.
  • Laat 20 tot 25 minuten pruttelen tot alle aubergine zacht is.
  • Snij de banaan in plakjes en warm kort mee.
  • Schep op de borden en top af met verse koriander.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Voedingswaarde berekend voor bijgerecht voor 2 personen. Als hoofdgerecht geschikt voor 1 persoon, dan voedingswaarde verdubbelen. 

Voedingswaarde

Calorieën: 204kcal | Koolhydraten: 35gr | Eiwitten: 4gr | Vetten: 3gr | Verzadigd vet: 2g | MO vet: 0.4g | EO vet: 0.3g | Vezels: 12gr | Vitamine A: 378IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 20mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 9mg | Magnesium: 74mg | Kalium: 1075mg | Calcium: 47mg | Koper: 0.3mg | Foliumzuur: 85µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 104mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven