Tahingranola met miso
Granola gemaakt met tahin is al ontzettend lekker. En met miso erbij creëer je echt iets heel bijzonders. Naast tahin en miso gebruik je grove havervlokken, quinoa, sesamzaad en maandzaad. Wat mij betreft is dit één van de lekkerste granola’s die ik ooit heb gegeten. En het recept is niet eens van mijzelf maar van Christel van Crunchy Granola. Kijk snel hoe deze granola zelf kunt maken!
Hieronder kun je zien welke ingrediënten Christel gebruikt. Voor de hoeveelheden en bereidingswijze kun je kijken op de website van Crunchy Granola: tahingranola met miso.
Granola zelf maken!
Granola bestaat van oorsprong vooral uit granen. Inmiddels is best wat glutenvrije granola te koop. Maar met alleen goede granen en zonder suiker of slechte zoetstoffen is bijna niet te doen. De beste suikervrije en glutenvrije granola maak je daarom zelf!
Samenwerking
De lekkerste en gezondste granola maak je zelf! En de beste recepten daarvoor vind je bij Christel. Haar recepten bieden een enorme diversiteit en de meest waanzinnige smaakcombinaties. Ze geeft ook hele goede tips.
Omdat ik ze zelf niet beter kan verzinnen heb ik Christel gevraagd om met mij samen te werken. En nu mag ik er een paar laten zien hier. Deze granola combineert twee van mijn favoriete ingrediënten: tahin en miso. Maar ze heeft er nog veel meer, ga dus vooral eens lekker uitgebreid bij haar rondkijken!
Tahin
Tahin (of tahini) is sesampasta. Dat wordt gemaakt door sesamzaad lang te vermalen. Eerst ontstaat meel, daarna komt de olie vrij en ontstaat pasta.
Ik vind zelf de volkoren tahin van Pit&Pit erg lekker. Die is vol en romig van smaak en wordt na verloop van tijd ook niet hard maar blijft smeuïg en zacht. Deze tahin bevat helaas ook wel de meeste koolhydraten (18,2 gr khd per 100 gram) en is dus zeker níet koolhydraatarm. De tahin van nut&me is het laagst in koolhydraten (1,9 gr khd). Deze is verkrijgbaar bij Lowcarbcenter. Bij de supermarkt vind je tahin van Sebahat, deze is ook koolhydraatarm en bevat 3,1 gr khd. Bij Albert Heijn vind je ook tahin van het nieuwe Oosters geïnspireerde merk Souq. Deze bevat 8,5 gr khd.
Dieet en ‘vrij van’
Dit recept is glutenvrij, zuivelvrij en vegan.
Eigenlijk niet echt lowcarb door het gebruik van miso, haver en quinoa. Maar als je héél ruim kijkt op het randje koolhydraatbeperkt. Met mate, zeker niet elke dag.
Tahingranola met miso
Benodigdheden
- oven
- bakplaat
- bakpapier of mat
Ingrediënten
- 150 gr grove havervlokken liever geen fijne havermout
- 25 gr gepofte quinoa
- 25 gr sesamzaad
- 20 gr kokosrasp
- 15 gr maanzaad
- 60 tot 65 gr smeuïge tahin van het goed schenkbare soort
- 20 gr (glutenvrije) witte miso
- 75 gr water
Bereiding
- Bereidingswijze op CrunchyGranola.nl
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt? Of heb je vragen voor mij of Christel? Laat een reactie achter!
Wat een leuke combinatie!