Spitskoolsalade met komkommer en radijs
Makkelijke frisse zomersalade met spitskool, komkommer en radijs. Met een dressing van honing, olijfolie, azijn, dille en munt.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm, paleo en vegan. Laag in histamine en oxalaat.
Laag histamine
Wanneer is een recept ‘laag histamine’? ‘Eet lekker anders’ gebruikt de SIGHI lijst en de informatie op Mastcell360.com om dit te bepalen. Kijk hier voor meer info over SIGHI en MC360. Hou er rekening mee dat ook de adviezen van deze vooraanstaande bronnen soms nog erg uiteen lopen. Daarnaast kunnen reacties persoonlijk zijn.
Azijn kan vaak wel in mate gebruikt worden. Witte azijn of appel azijn komen meestal het eerst in aanmerking. Witte azijn is SIGHI 0. Andere azijnsoorten scoren 1 of hoger op de SIGHI lijst. MC360 beveelt juist appelazijn aan.
Over honing zijn de meningen verdeeld. Op de SIGHI lijst scoort het een 0. Bij MC360 wordt vooral gewaarschuwd vanwege het verhogen van de bloedsuikerspiegel.
Spitskoolsalade met komkommer en radijs
Benodigdheden
- mes, rasp/schaaf, kom
Ingrediënten
- 200 gr spitskool
- ¾ komkommer
- 12 radijsjes
- 2 tl gedroogde munt
- 1 tl gedroogde dille
- 4 el extra vierge olijfolie
- 3 el balsamico azijn khb
- of 3 el witte azijn of appelazijn
Optioneel (niet kha/khb)
- 2 tl rauwe honing
Laag histamine
- witte azijn of appelazijn geen balsamico azijn
- rauwe honing kan persoonlijk zijn
Bereiding
- Was en snij de spitskool in dunne reepjes. Was en schaaf de komkommer in plakjes. Was de radijsjes, haal het kontje eraf en rasp. Doe bij elkaar in een kom.
- Meng de olie, azijn, honing, munt en dille tot een dressing en verdeel over de salade.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!