| | | | |

Snoep paprika’s gevuld met champignonmousse van roomkaas en ansjovis

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Heerlijke snack voor bij een borrel of voor jezelf als lunch. Kan warm en koud gegeten worden (let op bij warm eten: de vulling is loeiheet!). Je verwarmt de paprikaatjes eerst even los in de oven. Daarna vul je ze met verse zelfgemaakte champignonmousse en daar overheen gaat een ansjovisje. Lekker bij een Mediterrane borrelplank.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en koolhydraatarm.

Snoep paprika’s gevuld met champignonmousse van roomkaas en ansjovis

Marjolein
Mediterrane snack van gevulde snoep paprikaatjes met een vulling van mascarpone champignonmoysse met ansjovis als topping.
5 van 2 stemmen
Vooraf 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Borrelen, Kerst
Gang Hartige snacks, Lunch, Voorgerecht
Keuken Europees
Porties 12 hapjes voor minimaal 2 personen
Calorieën 52 kcal

Ingrediënten
  

  • 6 snoep paprika's
  • 1 blikje ansjovis
  • 200 gr kastanje champignons of andere paddenstoelen
  • 125 gr Mascarpone of andere roomkaas
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 1 handje verse tijm
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 2 flinke snuffen (Keltisch zee)zout
  • 2 scheuten olijfolie

Bereiding
 

  • Bak de champignons in kleine stukjes op hoog vuur in een flinke hoeveelheid olie gaar.
  • Voeg dan chilivlokken en tijm toe.
  • Zet het vuur uit en voeg de Mascarpone en tomaatjes in stukjes toe.
  • Laat even afkoelen en pureer dan met de staafmixer.
  • Warm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Snij de paprika in de lengte doormidden. Haal de zaadlijst eruit en het steeltje. Maar doe dat voorzichtig zodat de randen heel blijven
  • Leg in een ovenschaal en gaar zo'n 10 minuten voor.
  • Haal de paprika's uit de oven en vul met de champignonmousse. Dat kan met een lepeltje of spuitzak.
  • Leg op iedere paprika een stukje ansjovis.
  • Zet nog 10 minuten in de oven.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Portiegrootte erg afhankelijk van gebruik. Voor een borrel heb je 12 hapjes. Voor lunch heb je genoeg voor 2 personen.

Voedingswaarde

Calorieën: 52kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 1gr | Vetten: 5gr | Verzadigd vet: 3g | MO vet: 0.02g | EO vet: 0.01g | Vezels: 0.2gr | Vitamine A: 193IU | Vitamine B1: 0.02mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.02mg | Vitamine B12: 0.02µg | Vitamine C: 1mg | Vitamine D: 0.02µg | Vitamine E: 0.04mg | Natrium: 73mg | Magnesium: 3mg | Kalium: 90mg | Calcium: 19mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 5µg | IJzer: 0.1mg | Fosfor: 22mg | Selenium: 4µg | Zink: 0.2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven