Sesam banaan crackers
Makkelijk te maken stevige koeken, beschuitjes of crackers van alleen sesamzaad en banaan. Eventueel kun je nog een snuf zout toevoegen. Op de foto met amandelpasta en aardbeien.
Crackers, pannenkoek of broodjes?
Soms is het lastigste van een recept hoe ik het moet noemen. Deze crackers zijn stevig en nog best krokant. Maar niet zo luchtig en knapperig als een echte cracker. Toch komt dat dichter in de buurt dan brood, pannenkoek of beschuit. Laat het me maar weten als jij een goede naam weet!
Sesamzaad
Let op dat sesamzaad bij veel mensen een allergische reactie kan oproepen. Bijvoorbeeld als je ook allergisch ben voor noten en pinda.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, paleo en vegan. Op het randje lowcarb: tussen koolhydraatbeperkt en koolhydraatbewust. Zeker niet koolhydraatarm! Zowel banaan als sesamzaad zijn koolhydraatbeperkt, maar samen en in grote hoeveelheden tikt het enorm aan.
Sesam banaan crackers
Benodigdheden
- oven op 180 graden
- bakplaat
- kom
- grote bakring 9 cm
Ingrediënten
- 1 banaan klein of medium
- 100 gr sesamzaad
Bereiding
- Warm de oven voor. Zet een bakplaat klaar met bakpapier.
- Prak de banaan fijn. Voeg het sesamzaad toe en meng.
- Vorm 4 gelijke hoopjes. Schep een hoopje in de bakring. Druk aan tegen de randen. Haal de ring omhoog en strijk glad. Ik gebruik hiervoor de achterkant van een theelepeltje.
- Herhaal 3 keer.
- Zet 25 minuten in de oven.
- Draai de crackers om (voorzichtig, ze kunnen nu nog een beetje zacht zijn). Zet ze nog 5 minuten terug de oven in.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Bewaren in het gebruikte bakpapier of met strookjes papier ertussen in de koektrommel. Niet in een afgesloten plastic zak of bakje.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!