Fermentatie | IJs | Koolhydraatbeperkt | Ontbijt | Toetjes
Schaafijs van nectarine met Griekse yoghurt, geroosterde amandelen en honing zoetstof
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Grappig, verfrissend en lief toetje of ontbijt. Het ijs maak je door simpelweg een nectarine in de vriezer te leggen. De volgende dag is hij hard en kun je hem schaven. Zo heb je makkelijk en gezond schaafijs gemaakt. Ik had het met een bakje yoghurt. Heerlijk met wat zoetstoef met honingsmaak.
Geschaafd ijs van nectarine met Griekse yoghurt, geroosterde amandelen en honing zoetstof
Verfrissend, lief ontbijtje of toetje. Yoghurt met geschaafde bevroren nectarine, geroosterde amandelen en zoetstof met honingsmaak.
Benodigdheden
- vriezer
- schaaf
Ingrediënten
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1 nectarine
- 2 el geschaafde amandelen
- 1 el maple syrup zoetstof
Bereiding
- Leg een nachtje of minimaal 4 uur van tevoren een nectarine in de vriezer.
- Rooster de amandelen in de pan en laat afkoelen.
- Zet een kommetje in de vriezer of koelkast om koud te laten worden.
- Schep de yoghurt in het koude kommetje. Schaaf de nectarine erover. Top af met de amandeltjes en honing zoetstof.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 123kcal | Koolhydraten: 19gr | Eiwitten: 8gr | Vetten: 2gr | Verzadigd vet: 0.2g | MO vet: 0.3g | EO vet: 1g | Vezels: 2gr | Vitamine A: 478IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 5mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 95mg | Magnesium: 37mg | Kalium: 456mg | Calcium: 207mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 21µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 204mg | Selenium: 4µg | Zink: 1mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!