Lowcarb kikkererwten salade met mango en tahindressing
Zonnige salade met mango, kikkererwten, cashewnoten, radijs en veldsla. Met een verrassende dressing van tahin, extra vierge olijfolie en citroensap.
Tahin
Tahin is een pasta van gemalen sesam die veel in het Midden-Oosten gebruikt wordt. Ik heb zelf vaak de volkoren tahin van Pit&Pit of de donkere van Terrasana (te koop bij Puur Mieke). De tahin van Nut&me (te koop bij Lowcarbcenter) is vrij laag in koolhydraten). Sebahat (te koop in de supermarkt) is het laagst in koolhydraten maar deze wordt wel erg snel hard en dik en neem ik daarom zelf niet meer.
Geroosterde noten
Vaak adviseer ik ongezouten en ongebrande noten omdat het toch net wat gezonder is. In dit geval vind ik het geroosterde en zoutige smaakje erg lekker.

Lowcarb kikkererwten salade met mango en tahindressing
Benodigdheden
- kom
- (kleine) garde
- vergiet of zeef
Ingrediënten
- 1 mango
- 100 gr kikkererwten (gekookt, uit blik/pot)
- 35 gr cashewnoten geroosterd en gezouten
- 6-8 radijsjes
- 45 gr veldsla 2 handjes
- 1,5 el tahin
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 citroensap
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af en laat even uitlekken. Knijp de citroen uit in een apart bakje (zodat je straks de pitjes niet uit je dressing hoeft te vissen).
- Snij de mango en de radijs in stukjes. Was de veldsla. Verkruimel de cashewnoten licht in je hand. Meng alles met de kikkererwten in een kom.
- Voeg de tahin en olijfolie toe aan het citroensap. Even mixen.
- Doe de salade in twee kommetjes of op borden en giet de dressing erover.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!
Heerlijke combinatie!
Dankjewel ❤️