Salade van mango en kikkererwten met tahindressing
Zonnige salade met mango, kikkererwten, cashewnoten, radijs en veldsla. Met een verrassende dressing van tahin, extra vierge olijfolie en citroensap.
Tahin
Tahin (of tahini) is sesampasta. Dat wordt gemaakt door sesamzaad lang te vermalen. Eerst ontstaat meel, daarna komt de olie vrij en ontstaat pasta.
Ik vind zelf de volkoren tahin van Pit&Pit erg lekker. Die is vol en romig van smaak en wordt na verloop van tijd ook niet hard maar blijft smeuïg en zacht. Deze tahin bevat helaas ook wel de meeste koolhydraten (18,2 gr khd per 100 gram) en is dus zeker níet koolhydraatarm. De tahin van affiliate linknut&me is het laagst in koolhydraten (1,9 gr khd). Deze is verkrijgbaar bij Lowcarbcenter. Bij de supermarkt vind je tahin van Sebahat, deze is ook koolhydraatarm en bevat 3,1 gr khd. Bij Albert Heijn vind je ook tahin van het nieuwe Oosters geïnspireerde merk Souq. Deze bevat 8,5 gr khd.
Geroosterde noten
Vaak adviseer ik ongezouten en ongebrande noten omdat het toch net wat gezonder is. In dit geval vind ik het geroosterde en zoutige smaakje erg lekker.
Dieet en ‘vrij van’
De salade is niet paleo vanwege de kikkererwten. Wel vegan en lowcarb. Niet koolhydraatarm, want zowel de cashewnoten als de mango en de kikkerertwen maken de salade koolhydraatbeperkt. Let op: ook niet alle tahin is koolhydraatarm. Sebahat bevat de minste koolhydraten met 3,1 gr khd per 100 gram.

Salade van mango en kikkererwten met tahindressing
Benodigdheden
- mes, kom, kleine garde
- vergiet of zeefje
Ingrediënten
- 1 mango
- 100 gr kikkererwten gekookte, mag uit blik/glas
- 35 gr cashewnoten geroosterd en gezouten
- 6-8 radijsjes
- 45 gr veldsla 2 handjes
- 1,5 el affiliate linktahin
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 citroen, sap van
Bereiding
- Spoel de kikkererwten af en laat even uitlekken. Knijp de citroen uit in een apart bakje (zodat je straks de pitjes niet uit je dressing hoeft te vissen).
- Snij de mango en de radijs in stukjes. Was de veldsla. Verkruimel de cashewnoten licht in je hand. Meng alles met de kikkererwten in een kom.
- Voeg de tahin en olijfolie toe aan het citroensap. Even mixen.
- Doe de salade in twee kommetjes of op borden en giet de dressing erover.
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

3 reacties
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!
Ireza
Heerlijke combinatie!
Marjolein
Dankjewel ❤️