| |

Kikkererwten salade met mango en tahindressing

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Zonnige salade met mango, kikkererwten, cashewnoten, radijs en veldsla. Met een verrassende dressing van tahin, extra vierge olijfolie en citroensap.

Tahin

Tahin (of tahini) is sesampasta. Dat wordt gemaakt door sesamzaad lang te vermalen. Eerst ontstaat meel, daarna komt de olie vrij en ontstaat pasta.

Ik vind zelf de volkoren tahin van Pit&Pit erg lekker. Die is vol en romig van smaak en wordt na verloop van tijd ook niet hard maar blijft smeuïg en zacht. Deze tahin bevat helaas ook wel de meeste koolhydraten (18,2 gr khd per 100 gram) en is dus zeker níet koolhydraatarm. De tahin van nut&me is het laagst in koolhydraten (1,9 gr khd). Deze is verkrijgbaar bij Lowcarbcenter. Bij de supermarkt vind je tahin van Sebahat, deze is ook koolhydraatarm en bevat 3,1 gr khd. Bij Albert Heijn vind je ook tahin van het nieuwe Oosters geïnspireerde merk Souq. Deze bevat 8,5 gr khd.

Geroosterde noten

Vaak adviseer ik ongezouten en ongebrande noten omdat het toch net wat gezonder is. In dit geval vind ik het geroosterde en zoutige smaakje erg lekker.

Dieet en ‘vrij van’

De salade is niet paleo vanwege de kikkererwten. Wel vegan en lowcarb. Niet koolhydraatarm, want zowel de cashewnoten als de mango en de kikkerertwen maken de salade koolhydraatbeperkt. Let op: ook niet alle tahin is koolhydraatarm. Sebahat bevat de minste koolhydraten met 3,1 gr khd per 100 gram.

Kikkererwten salade met mango en tahindressing

Marjolein
Zonnige salade met mango, kikkererwten, cashewnoten, radijs en veldsla. Met een verrassende dressing van tahin, extra vierge olijfolie en citroensap.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Vegan
Trefwoord Lente en zomer, Pasen
Gang Salades
Keuken Europees, Middenoosters
Porties 1 tot 2 personen
Calorieën 481 kcal

Benodigdheden

  • mes, kom, kleine garde
  • vergiet of zeefje

Ingrediënten
  

  • 1 mango
  • 100 gr kikkererwten gekookte, mag uit blik/glas
  • 35 gr cashewnoten geroosterd en gezouten
  • 6-8 radijsjes
  • 45 gr veldsla 2 handjes
  • 1,5 el tahin
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 citroen, sap van

Bereiding
 

  • Spoel de kikkererwten af en laat even uitlekken. Knijp de citroen uit in een apart bakje (zodat je straks de pitjes niet uit je dressing hoeft te vissen).
  • Snij de mango en de radijs in stukjes. Was de veldsla. Verkruimel de cashewnoten licht in je hand. Meng alles met de kikkererwten in een kom.
  • Voeg de tahin en olijfolie toe aan het citroensap. Even mixen.
  • Doe de salade in twee kommetjes of op borden en giet de dressing erover.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 481kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

3 reacties

5 from 2 votes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven