Koolhydraatarme salade Caprese (tomaat, Mozzarella en basilicum)
Een traditionele salade Caprese is super simpel en tegelijk één van de lekkerste salades die ik ken. En als klassieker al helemaal koolhydraatarm! Met tomaat, basilicum, extra vierge olijfolie en mozzarella.
Klassieker
Een heerlijke Italiaanse klassieker. Simpel, puur en eenvoudig. Dat betekent dat je salade ook staat of valt met de ingrediënten die je gebruikt. Neem een goede, echte, extra vierge olijfolie. En een mooie buffel mozzarella. Ook je tomaten zijn het liefst mooi (zon)gerijpt en geen waterige, smaakloze die te vroeg en te groen uit de kas zijn geplukt. ‘Wateratoes’ worden die in het buitenland ook wel genoemd.
Variant zonder tomaat
Lust je geen tomaat of allergisch? Dan is nectarine een heerlijke vervanger. Dat maakt de salade helaas wel koolhydraatbeperkt en niet meer koolhydraatarm.


Salade Caprese (tomaat, Mozzarella en basilicum)
Benodigdheden
- kom
- mes
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 bol (buffel) mozzarella
- 1 flinke hand basilicum (vers)
- 1 flinke scheut extra vierge olijfolie
- 1 flinke snuf (Keltisch zee)zout
Bereiding
- Snij de tomaten in mooie plakken. Tip: Als je de tomaat op de zijkant legt en dan plakken maakt vanaf de onderkant krijg je een mooi patroon. Leg je de tomaat op de onderkant en snij je plakken vanaf de zijkant zie je dat niet en is de kans groter dat de binnenkant eruit valt.
- Snij de mozzarella in plakken.
- Strooi de basilicum erover.
- Sprenkel een flinke scheut olijfolie erover.
- Naar smaak bestrooien met zout. Dat mag best royaal.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!