| | |

Koolhydraatarme salade Caprese (tomaat, Mozzarella en basilicum)

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een traditionele salade Caprese is super simpel en tegelijk één van de lekkerste salades die ik ken. En als klassieker al helemaal koolhydraatarm! Met tomaat, basilicum, extra vierge olijfolie en mozzarella.

Klassieker

Een heerlijke Italiaanse klassieker. Simpel, puur en eenvoudig. Dat betekent dat je salade ook staat of valt met de ingrediënten die je gebruikt. Neem een goede, echte, extra vierge olijfolie. En een mooie buffel mozzarella. Ook je tomaten zijn het liefst mooi (zon)gerijpt en geen waterige, smaakloze die te vroeg en te groen uit de kas zijn geplukt. ‘Wateratoes’ worden die in het buitenland ook wel genoemd.

Variant zonder tomaat

Lust je geen tomaat of allergisch? Dan is nectarine een heerlijke vervanger. Dat maakt de salade helaas wel koolhydraatbeperkt en niet meer koolhydraatarm.

Salade caprese met nectarine mozzarella en basilicum zonder tomaat op een donker bordje
Salade caprese met nectarine (koolhydraatbeperkt in plaats van koolhydraatarm!)
Salade caprese tomaat mozzarella basilicum

Salade Caprese (tomaat, Mozzarella en basilicum)

Marjolein
Salade Caprese met tomaat, basilicum, extra vierge olijfolie en mozzarella of plantaardige witte kaas.
5 van 2 stemmen
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Kerst
Gang Salades
Keuken Europees, Italiaans
Porties 1 persoon
Calorieën 206 kcal

Benodigdheden

  • kom
  • mes

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Snij de tomaten in mooie plakken.
    Tip: Als je de tomaat op de zijkant legt en dan plakken maakt vanaf de onderkant krijg je een mooi patroon. Leg je de tomaat op de onderkant en snij je plakken vanaf de zijkant zie je dat niet en is de kans groter dat de binnenkant eruit valt.
  • Snij de mozzarella in plakken.
  • Strooi de basilicum erover.
  • Sprenkel een flinke scheut olijfolie erover.
  • Naar smaak bestrooien met zout. Dat mag best royaal.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Zie tekst boven het recept voor uitleg over het gebruik van mozzarella als je geen zuivel, koemelk, lactose of A1 caseïne eet.

Voedingswaarde

Calorieën: 206kcal | Koolhydraten: 8gr | Eiwitten: 13gr | Vetten: 13gr | Verzadigd vet: 7g | MO vet: 1g | EO vet: 4g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 2498IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 34mg | Vitamine D: 0.2µg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 714mg | Magnesium: 40mg | Kalium: 640mg | Calcium: 285mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 42µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 239mg | Selenium: 9µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven