Salade Caprese met nectarine, mozzarella en basilicum. Dus zónder tomaat!
Een salade Caprese zónder tomaat!? Een traditionele salade Caprese bestaat natuurlijk uit tomaat, basilicum, extra vierge olijfolie en Mozzarella. Maar wat nou als je geen tomaat kunt eten vanwege een allergie, histamine problemen of omdat het een nachtschade is? Of als je gewoon een keer geen trek hebt in tomaat? Dan is nectarine een heerlijk ’s zomers alternatief. Nectarine combineert met zo mooi met mozzarella, basilicum en olijfolie. Eventueel ook zuivelvrij te maken.
Klassieker
Een salade caprese is een Italiaanse klassieker. Simpel, puur en eenvoudig. Dat betekent dat je salade ook staat of valt met de ingrediënten die je gebruikt. Neem een goede, echte, extra vierge olijfolie. En een mooie (buffel) mozzarella. Ook je necatarines zijn het liefst mooi (zon)gerijpt. Necatarines in de supermarkt zijn soms keihard en smaakloos als je ze koopt. Dan wordt je salade helaas ook niet echt geweldig.
Laag histamine
Wanneer is een recept ‘laag histamine’? ‘Eet lekker anders’ gebruikt de SIGHI lijst en de informatie op Mastcell360.com om dit te bepalen. Kijk hier voor meer info over SIGHI en MC360. Hou er rekening mee dat ook de adviezen van deze vooraanstaande bronnen soms nog erg uiteen lopen. Daarnaast kunnen reacties persoonlijk zijn.
Steenvruchten als nectarines, jonge kazen als Mozzarella, basilicum en olijfolie scoren een 0 op de SIGH lijst. Mozzarella wordt niet genoemd bij MC 360. Basilicum en olijfolie worden aangeraden. Wel een waarschuwing om necatarines biologisch te kopen vanwege de opname van schadelijke stoffen.
Salade Caprese van nectarine
Benodigdheden
- scherp mes
Ingrediënten
- 2 tot 3 nectarines
- 1 bol (buffel) mozzarella
- 1 flinke hand verse basilicum
- 1 flinke scheut extra vierge olijfolie
- 1 flinke snuf (Keltisch zee)zout
Bereiding
- Snij de nectarines in plakken. Omdat het rond de pit wat lastiger snijden is kun je wellicht een extra nectarine gebruiken voor wat extra speling.
- Snij de mozzarella in plakken.
- Strooi de basilicum erover.
- Sprenkel een flinke scheut olijfolie erover.
- Naar smaak bestrooien met zout.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!