| | | | | | |

Rosbief rolletjes met broccoli, paprika en taugé

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijk te maken lunch of gezonde snack voor tussendoor. Even wat reepjes paprika en broccoli roerbakken en die rol je samen met wat taugé in een plakje rosbief. De dipsaus is ook heel makkelijk: sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Met naar keuze honing of als je koolhydraatarm eet een siroop met zoetstof. Als je geen soja eet kun je kokosamino’s gebruiken. Als topping had ik wat zwart sesamzaad en chilivlokken.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij, koolhydraatarm en paleo. Voor AIP laat je de sesam en chilivlokken achterwege.

Rosbief rolletjes met broccoli, paprika en taugé

Marjolein
Makkelijk te maken lunch of gezonde snack voor tussendoor. Met paprika en broccoli reepjes en taugé in een plakje rosbief. Met een dipsaus van sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
5 van 2 stemmen
Bereiding 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Vis, Zaden, Zuivel
Dieet AIP, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Borrelen, Doordeweeks
Gang Hartige snacks, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 6 tot 8 rolletjes
Calorieën 46 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 100 gr rosbief in 6 tot 8 plakes
  • 1 kleine stronke broccoli 200 tot 250 gram
  • 1 rode paprika
  • 75 gr taugé
  • 2 el (glutenvrije) sojasaus of tamari
  • 2 el rauwe honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 1 el chilivlokken

Voor koolhydraatarm

Voor paleo, AIP en vrij van soja

Voor AIP, vrij van zaden en nachtschade

  • variant GEEN sesam(olie) en chilivlokken

Bereiding
 

  • Snij de paprika in 12 tot 16 reepjes. Snij zo lang mogelijke roosjes (met steeltje) van de broccoli.
  • Bak de paprika en broccoli met een flinke scheut olie in de pan. Ongeveer 10 minuten op redelijk hoog vuur.
  • Spoel de taugé af in kokend heet water. Of blancheer en spoel daarna met koud water af. Ik gebruik daarvoor een zeefje, maar een vergiet kan ook.
  • Meng de sojasaus (of kokosamino's) met de honing (of zoetstof) en de sesamolie en rijstazijn.
  • Rol in elk rolletje rosbief wat paprika, broccoli en taugé.
  • Verdeel de sesamzaadjes en de chilivlokken over de rolletjes. Serveer met de dip of giet de dip over de rolletjes.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 46kcal | Koolhydraten: 3gr | Eiwitten: 5gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.3g | MO vet: 0.2g | EO vet: 0.4g | Vezels: 2gr | Vitamine A: 933IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.3µg | Vitamine C: 72mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 288mg | Magnesium: 18mg | Kalium: 244mg | Calcium: 72mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 45µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 74mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven