Koolhydraatarme rosbief rolletjes met broccoli, paprika en taugé
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Makkelijk te maken lunch of gezonde snack voor tussendoor. Even wat reepjes paprika en broccoli roerbakken en die rol je samen met wat taugé in een plakje rosbief. De dipsaus is ook heel makkelijk: sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Met honing zoetstof. Als topping had ik wat zwart sesamzaad en chilivlokken.
Rosbief rolletjes met broccoli, paprika en taugé
Makkelijk te maken lunch of gezonde snack voor tussendoor. Met paprika en broccoli reepjes en taugé in een plakje rosbief. Met een dipsaus van sojasaus, sesamolie en rijstazijn.
Benodigdheden
- zeefje of vergiet
Ingrediënten
- 100 gr rosbief in 6 tot 8 plakes
- 1 kleine stronke broccoli 200 tot 250 gram
- 1 rode paprika
- 75 gr taugé
- 2 el (glutenvrije) sojasaus of tamari
- 2 el vloeibare zoetstof met honingsmaak
- 1 tl sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 el zwart sesamzaad
- 1 el chilivlokken
Bereiding
- Snij de paprika in 12 tot 16 reepjes. Snij zo lang mogelijke roosjes (met steeltje) van de broccoli.
- Bak de paprika en broccoli met een flinke scheut olie in de pan. Ongeveer 10 minuten op redelijk hoog vuur.
- Spoel de taugé af in kokend heet water. Of blancheer en spoel daarna met koud water af. Ik gebruik daarvoor een zeefje, maar een vergiet kan ook.
- Meng de sojasaus met de honing zoetstof, de sesamolie en rijstazijn.
- Rol in elk rolletje rosbief wat paprika, broccoli en taugé.
- Verdeel de sesamzaadjes en de chilivlokken over de rolletjes. Serveer met de dip of giet de dip over de rolletjes.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 46kcal | Koolhydraten: 3gr | Eiwitten: 5gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.3g | MO vet: 0.2g | EO vet: 0.4g | Vezels: 2gr | Vitamine A: 933IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.3µg | Vitamine C: 72mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 288mg | Magnesium: 18mg | Kalium: 244mg | Calcium: 72mg | Koper: 0.1mg | Foliumzuur: 45µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 74mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!