Rosbief rolletjes met broccoli, paprika en taugé
Makkelijk te maken lunch of gezonde snack voor tussendoor. Even wat reepjes paprika en broccoli roerbakken en die rol je samen met wat taugé in een plakje rosbief. De dipsaus is ook heel makkelijk: sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Met naar keuze honing of als je koolhydraatarm eet een siroop met zoetstof. Als je geen soja eet kun je kokosamino’s gebruiken. Als topping had ik wat zwart sesamzaad en chilivlokken.
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij, koolhydraatarm en paleo. Voor AIP laat je de sesam en chilivlokken achterwege.
Rosbief rolletjes met broccoli, paprika en taugé
Benodigdheden
- zeefje of vergiet
Ingrediënten
- 100 gr rosbief in 6 tot 8 plakes
- 1 kleine stronke broccoli 200 tot 250 gram
- 1 rode paprika
- 75 gr taugé
- 2 el (glutenvrije) sojasaus of tamari
- 2 el rauwe honing
- 1 tl sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 el zwart sesamzaad
- 1 el chilivlokken
Voor koolhydraatarm
Voor paleo, AIP en vrij van soja
- 2 el kokosamino's GEEN sojasaus of tamari
Voor AIP, vrij van zaden en nachtschade
- variant GEEN sesam(olie) en chilivlokken
Bereiding
- Snij de paprika in 12 tot 16 reepjes. Snij zo lang mogelijke roosjes (met steeltje) van de broccoli.
- Bak de paprika en broccoli met een flinke scheut olie in de pan. Ongeveer 10 minuten op redelijk hoog vuur.
- Spoel de taugé af in kokend heet water. Of blancheer en spoel daarna met koud water af. Ik gebruik daarvoor een zeefje, maar een vergiet kan ook.
- Meng de sojasaus (of kokosamino's) met de honing (of zoetstof) en de sesamolie en rijstazijn.
- Rol in elk rolletje rosbief wat paprika, broccoli en taugé.
- Verdeel de sesamzaadjes en de chilivlokken over de rolletjes. Serveer met de dip of giet de dip over de rolletjes.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!