Zelf recept indienen

Heb je zelf een leuk recept dat je wilt laten zien aan anderen? Deel het dan op mijn website! Dat kan met het onderstaande formulier.

Ga direct naar indienen.

Mijn droom is dat we een platform creëren voor zoveel mogelijk mensen met een voedsel intolerantie. Mét elkaar en voor elkaar.

Wie ben jij?

Het maakt niet uit of je professional bent of een hobby kok. Twijfel je of je recept ‘goed genoeg’ is? Weet dan dat voor anderen met een intolerantie een nieuw idee soms al inspiratie genoeg is. En ik kan je wellicht tips geven over ingrediënten, hoe je foto’s maakt en hoe je instructies maakt.

Ben je professioneel? Dan kijken we hoe jouw verdienmodel ingepast kan worden in mijn website. Heb je bijvoorbeeld een eigen praktijk, verkoop je een eigen product? Dan kun je bij mij op een mooie manier reclame maken: met inhoud, op basis van jouw kennis. Je mag dus ook links plaatsen en iets over jezelf vertellen!

Waar moet een recept aan voldoen?

Het recept moet passen bij de andere recepten op de website. Het moet in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. jij hebt het verzonnen (of familierecept) of je hebt toestemming van de auteur
  2. glutenvrij, met pure ingrediënten en zonder witte suiker
  3. minimaal 1 goede foto die scherp is, duidelijk Iaat zien wat het is en er lekker uitziet
  4. bevat een titel, ingrediëntenlijst en bereidingswijze: de rest kan ik aanvullen

Lowcarb, paleo, AIP, zuivelvrij, vegan, laag histamine, laag oxalaat of laag salicylaat is een pré, maar geen voorwaarde.

Maak je recepten voor andere intoleranties dan waar ik nu rekening mee hou? Dan zal ik kijken of ik deze intoleranties kan toevoegen.

Blog post

Als het recept klaar is om online te zetten kijken we samen hoe we het plaatsen. In ieder geval is er ruime voor leuke of interessante aanvullende info. Dat komt in de inleidende tekst boven het recept: de blog post waar het recept in wordt geplaatst.

Jouw eigen links

In de blog post mag je links plaatsen naar jouw eigen website of Social Media (dit mogen alleen geen affiliate links zijn naar derden).

Eigen pagina als gastblogger

Je mag ook als gastblogger iets over jezelf vertellen. Dat komt dan in het overzicht van gastbloggers te staan. Als je professional bent is dit heel geschikt om uit te leggen wat jij te bieden hebt. Maar ook als hobbykok is het leuk om iets over jezelf te vertellen. Doet het goed op feestjes!

Wie is de eigenaar?

Jij blijft eigenaar van jouw recept. Jij bent immers de maker (auteur). Met het indienen van een recept geef je mij gebruiksrecht over het recept.

Wat betekent dat? Jij blijft na het indienen dus gewoon de eigenaar. Juridisch gezegd: het auteursrecht blijft bij jou. Jij wordt dan ook, met de naam die jij wilt, als auteur genoemd op de website. As je wilt zelfs met een linkje naar de info over jou als gastblogger. En daar kun je dan meer vertellen over jezelf.

Ik mag het recept, waaronder de foto’s en de beschrijvingen, gebruiken op de website, Social Media en in een nieuwsbrief. Ik geef geen (e-)boeken uit. Als ik dat wel ga doen in de toekomst zal ik daar niet zonder jouw toestemming een recept van jou in publiceren.

Plaatsen op Sociale media (als Insta, Facebook of Pinterest) heeft als doel het recept en de website te promoten. Omdat jij gewoon eigenaar blijft mag jij dat natuurlijk ook!

Reclame

Mijn gebruiksrecht betekent ook dat er rond jouw recept op de website reclame geplaatste kan worden. Op dit moment wordt reclame geplaatst door Google Adsense. De ‘vieze’ en immorele advertenties heb ik voor mijn hele site geblokkeerd, maar verder heb ik geen invloed op het soort reclame. Vaak wordt reclame gepersonaliseerd. Dus mensen die koolhydraatarm eten krijgen meer reclame van Lowcarbcenter.

Affiliate links

Aan sommige ingrediënten koppel ik standaard een affiliate link. Dit zijn affiliate links naar de partners waar ik mee samenwerk. Vandaar ook dat jouw affiliate links niet geplaatst kunnen worden. Je mag wel reclame maken voor jezelf.

Indienen

Je persoonlijke gegevens

Vaste onderdelen van het recept

Maak een foto van het gerecht als het af is. Deze foto moet geschikt zijn om op de website te plaatsen. Dat betekent in ieder geval dat het belangrijkste deel scherp is en herkenbaar. Daarnaast is het belangrijk dat het er lekker uit ziet.
Hierin kun je het soort gerecht opnemen en de belangrijkste ingrediënten
Vertel in 2 tot 4 zinnen iets over het gerecht. Dat kunnen de ingrediënten zijn maar ook voor wel dieet of intoleranties het geschikt is.
1 ingrediënt per regel
1 stap per regel

Extra info

Voor hoeveel personen, hoeveel porties, hoeveel koekjes, etc.

Recept Tags

Bij meerdere tags scheiden met een komma, dan een spatie

Het soort gerecht, deel of tijdstip van de maaltijd zoals ook genoemd in de hoofdstructuur van de website.
Werelddeel en als je wilt ook land.
Voor welke diëten is het recept geschikt. Noem wat je weet, ik kan het nog aanvullen.
Intoleranties. Noem wat het gerecht NIET bevat (vrij van)