| | | | | |

Rabarberpap met rode biet, bloemkool, kardemom en kaneel

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Glutenvrije en koolhydraatarme pap gemaakt van rabarber en rode biet.

Voor de biet gebruik ik de voorgekookte biologische rode bietjes. Deze zijn vacuum verpakt te koop bij de supermarkt. Maar zelf veste bietjes koken mag natuurlijk ook! Rabarber heeft maar 10 minuutjes nodig. Dat is prima te doen voor een ontbijtje toch? Dus dat kun je prima vers gebruiken.

Als basis heb ik verder gekozen voor bloemkool. Perfect als je een restje bloemkool over hebt. Anders even de bloemkool in kleine roosjes stomen of koken.

Chiazaad of lijnzaad

De binding in de pap komt van chiazaad, maar je kunt ook lijnzaad gebruiken. Lijnzaad moet je wel eerst even malen. Malen gaat het beste met een (elektrisch) koffiemolentje. Elektrische koffiemolentjes zijn er in verschillende soorten en prijzen. Ik heb zelf een handzaam molentje van Princess. Kijk hier voor andere elektrische koffiemolentjes.

De extra smaakmakers in deze pap zijn kaneel en kardemom. Je kunt nog wat extra zoeten met erythritol. En als je wat meer ‘out of the box’ wilt kun je wat rozenwater toevoegen.

Rozenwater

Rozenwater is een soort thee van rozenblaadjes. Het bevat dan ook geen calorieën. Let wel op dat je geen rozenwatersiroop koopt, dit bevat namelijk wel suiker. Let er ook op dat je geen aroma koopt, dat zijn kunstmatige geur- en smaakstoffen.

Het is online te koop bij bijvoorbeeld Pit&Pit. Het is ook te koop bij de supermarkt, bijvoorbeeld van Souq. Voor zover ik kan beoordelen zijn beide echt gemaakt van rozen in water zonder extra toevoegingen. Bij sommige bakwinkels is rozenwater te koop met verschillende toevoegingen, echt rozenwater bevat alleen water en rozen.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm, paleo en vegan.

Rabarberpap met rode biet, bloemkool, kardemom en kaneel

Marjolein
Koolhydraatarme pap met als smaakmakers rabarber en rode biet. De basis van de pap is bloemkool met lijnzaad. Wat kardemom en kaneel maken het compleet. Optioneel wat erythritol en rozenolie of gedroogde roosjes. Lekker met een topping van rood fruit zoals aardbei of framboos.
5 van 1 stem
Bereiding 12 minuten
Totale tijd 12 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Lente en zomer
Gang Ontbijt
Keuken Europees
Porties 1 persoon
Calorieën 143 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 50 gr rabarber
  • 50 gr rode biet gekookt, vers of voorverpakt
  • 50 gr bloemkool gekookt, restje van de vorige dag
  • 100 ml melk, zuivel of plantaardig
  • 1,5 el chiazaad
  • of 1,5 el lijnzaad gemalen
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl kardemom
  • 40 gr aardbeien als topping
  • of 40 gr frambozen als topping

Optioneel

Bereiding
 

  • Was de rabarber en snij in stukjes. Snij ook de (voorgekookte) bloemkool en rode biet in stukjes.
  • Doe de groente met de amandelmelk, het chiazaad kardemom en kaneel in steelpannetje en breng zacht aan de kook. De pap heeft een minuutje of 10 nodig. Roer af en toe even door.
  • Pureer met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat Ery Bronze of rozenwater.
  • Maak een topping met het verse rode fruit.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 143kcal

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven