Europees | Koolhydraatarm | Koolhydraatbeperkt | Ontbijt | Paleo | Pudding | Toetjes
Rabarber frambozenmousse met amandel chiapudding
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Koolhydraatarm en zuivelvrij toetje met rabarber
Heerlijk fris toetje van rabarber frambozenmousse op een lekkere stevige pudding van amandelpasta en chiazaad.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm (maximaal 40 tot 50 gr frambozen, anders koolhydraatbeperkt) en paleo. Let op: rabarber is hoog in oxalaat en frambozen kunnen een histamine reactie als je daar gevoelig voor bent.
Rabarber frambozenmousse met amandel chiapudding
Heerlijk fris toetje van rabarber frambozenmousse op een lekkere stevige pudding van amandelpasta en chiazaad.
Benodigdheden
- (hand)mixer
- kookpan
- zeefje
- 1 grote kom niet van plastic
- diverse kommen
- vork, lepel
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 15 el rabarber, kookvocht
- 3 el water
- 2 eiwit
- 100 gr frambozen
- 2 el amandelpasta
- 5 el chiazaad
- 3 el erythritol
Bereiding
- Was en snij de rabarber in stukjes. Kook/stoof met de erythritol en het water in 10 minuten tot moes. Af en toe even roeren.
- Zeef de moes en vang het kookvocht op. Druk het vocht er zoveel uit (met een flexibele spatel of achterkant van een lepel).
- Neem 15 eetlepels van het kookvocht en doe samen met het chiazaad in een bakje. Zet minimaal een uur in de koelkast. Laat ook de uitgelekte moes afkoelen. Zet eventueel een ontvette kom in de koelkast, met de onvette mixers.
- Pureer de amandelpasta door de chiapudding.
- Pureer de frambozen door de rabarbermoes.
- Scheid het eiwit van het geel. Het geel gebruik je niet. Klop het eiwit stijf.
- Spatel een beetje eiwit door de moes. Spatel daarna de moes door de rest van het eiwit. Voorzichtig, zodat het niet te veel plat slaat. Een beetje is niet te voorkomen, maar ook niet erg.
- Maak de glaasje op met eerst een laag pudding en dan wat wolkjes moes.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)
Notities
Eiwit stijf kloppen:
Voor de mis en place is het belangrijk dat het eiwit niet in aanraking komt met vet of het eigeel.
Om zeker te zijn maak je een grote en een kleine kom schoon (beide liefst niet van plastic). Zorg dat beide absoluut vetvrij zijn. Als je hier niet zeker van bent kun je beide even insmeren met citroensap, afspoelen met heet water en droogmaken met keukenrol. Doe dit eventueel ook met je klopper/mixer.
De eerste kom is groot genoeg om de eiwitten in te mixen. Voor het splitsen kun je het tweede kommetje gebruiken. Het handigst is namelijk om het wit het splitsen boven dat kommetje, lukt het dan kun je per ei het wit in de grote kom doen. Lukt het niet, bijvoorbeeld omdat er geel bij komt of schilletjes, hoef je maar 1 eiwit weggooien. Doe je alles meteen in de grote kom, zul je net zien dat het pas mis gaat bij het laatste ei…
Het eigeel doe je in een derde kommetje dat niet vetvrij hoeft te zijn.
Begin te mixen op een lage stand. Later kan het harder. Klopt niet te lang door. Als je met suiker klopt kan het niet te ver gaan, maar zonder schijnt dit wel te kunnen. Stijf is stijf.
Voedingswaarde
Calorieën: 265kcal
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!
Jullie hebben bij de omschrijving staan dat het vegan is, maar dit is niet correct want er wordt kippeneiwit in gebruikt . Ik vind het echt vreemd dat jullie als grote website niet correcte omschrijvingen plaatsen.
Het is veganistisch en niet vegan
Dankjewel voor het opmerken van de fout! Kippeneiwit is inderdaad absoluut niet vegan. Ik ben het meteen aan het herstellen.
En dank dat je mijn site al een grote website noemt ❤️. Het is namelijk mijn persoonlijke receptenblog waar ik net sinds 4 maanden een nieuwe site voor aan het maken ben. Soms sluipen er dan helaas foutjes in. Ik heb helaas geen heel team dat met me meeleest. Maar als het goed is staan alle vinkjes nu weer waar ze horen.
ziet zooo lekker uit!
Dankjewel!