| | | |

Quinoapap met banaan, gedroogde abrikozen, anijs en venkelzaad

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Als je net als ik houdt van een warm kommetje pap is er enorm veel keus in glutenvrije granen. Niet alleen echt graan zoals haver maar ook pseudogranen. Dat zijn zaden van grasachtigen en die zijn allemaal glutenvrij. De bekendste is boekweit, maar er van oudsher kennen we in Nederland ook gierst. En quinoa is inmiddels eigenlijk ook al helemaal ingeburgerd. Ik hou de quinoa zaadjes graag met heel: stevig met wat bite. Voor de smeuïgheid vind ik een banaan er doorheen heerlijk. Hier met een extra zoetje van gedroogde abrikozen en gekruid met steranijs en venkelzaad.

Dieet en ‘vrij van’

Quinoa is niet paleo en met wat fantasie ruim koolhydraatbeperkt. In dit geval zoet ik.nog met abrikoos en banaan dus het koolhydraatgehalte is vrij stevig.

Quinoapap met banaan, gedroogde abrikozen, anijs en venkelzaad

Marjolein
Heerlijke eiwitrijke glutenvrije pap van quinoa met banaan. En een subtiel zoetje van gedroogde abrikozen.
5 van 2 stemmen
Vooraf 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Vrij van A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Vegan
Trefwoord Doordeweeks
Gang Ontbijt
Keuken Europees
Porties 1 portie
Calorieën 358 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 75 gr quinoa
  • 150 ml melk, zuivel of plantaardig
  • 1 banaan
  • 3 abrikozen donkere zijn ongezwaveld
  • 1 steranijs
  • ½ tl venkelzaad liefst vers gemalen
  • 1 flinke snuf (Keltisch zee)zout
  • topping naar keuze ik had geroosterde cashew en hennepzaad

Bereiding
 

  • Was de quinoa onder de kraan. Ik doe dat meestal in een zeefje.
  • Breng de melk aan de kook en kook de quinoa 20 minuten met de steranijs, het venkelzaad en het zout.
  • Snij 2 abrikozen in kleine stukjes en kook mee.
  • De andere abrikoos kun je weken in heet water. De tijd dat de quinoa staat de koken is niet genoeg om de abrikoos helemaal zacht te maken, maar net genoeg om een wat zachtere bite te krijgen.
  • Haal de steranijs uit de pap.
  • Pureer de banaan door de pap.
  • Serveer met de geweekte abrikoos erop en een topping naar keuze.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 358kcal | Koolhydraten: 56gr | Eiwitten: 12gr | Vetten: 7gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 3g | EO vet: 2g | Vezels: 8gr | Vitamine A: 876IU | Vitamine B1: 0.3mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.4mg | Vitamine C: 0.3mg | Vitamine E: 3mg | Natrium: 600mg | Magnesium: 157mg | Kalium: 709mg | Calcium: 245mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 140µg | IJzer: 4mg | Fosfor: 362mg | Selenium: 7µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven