Pure chocola met kikkererwten
Een simpele manier om repen of kleine ronde pastilles te maken van pure chocola met kikkererwten. Een fijn recept als je geen noten kunt eten maar toch eens iets hartigs en knapperigs in je chocola wilt proeven.
Je kunt siliconen cupcakevormpjes gebruiken (zoals op de foto). Dan krijg je ronde pastilles. Maar je kunt ook een cakeblik gebruiken voor 1 grote reep. Leg dan eventueel sateprikkers dwars in het blik zodat je inkepingen krijgt en je de reep makkelijker kunt breken. De genoemde hoeveelheden zijn voor ongeveer 10 pastilles of een klein cakeblik.
Pure chocola
Kies chocola die past bij jouw intoleranties of leefstijl. Het liefst zo puur mogelijk, zonder suiker én gluten- en zuivelvrij.
De meeste pure chocola bevat nog veel koolhydraten en soms zelfs suikers. Ook als erop staat ‘low carb’, ‘keto friendly’ of ‘koolhydraatarm’. Maar het is gelukkig ook koolhydraatarm en zuivelvrij te verkrijgen. Gezoet met erythritol en de basis is van kokosmelk in plaats van gewone melk. Het heet Funky Fat Choc. Je kunt het met 10% korting bestellen op de website van Funky Fat Foods met kortingscode Eetlekkeranders10% .
Dieet en ‘vrij van’
Glutenvrij en zuivelvrij. Koolhydraatbeperkt maar niet paleo vanwege de kikkererwten.
Zowel chocola als kikkererwten zijn laag in salicylaat. Maar pas op: veel mensen die op salicylaat moeten letten zijn ook gevoelig voor histamine of moeten een laag oxalaat dieet volgen. En cacao is dan niet geschikt want dat is hoog in zowel histamine als oxalaat!
Pure chocola met kikkererwten
Benodigdheden
- oven op 200 graden
- pan en kom voor au bain Marie
- cupcake vormpjes of cakeblik
Ingrediënten
- 120 gr kikkererwten = half blik van 400 gram bruto
- 200 gr pure chocola suikervrij, keto en vegan 10% korting met code Eetlekkeranders10
- flinke snuf zout
Bereiding
- Was de kikkererwten en dep droog. Rooster ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 25 minuten.
- Smelt de chocola au bain marie, samen met het zout.
- Vul de vormpjes met één laag geroosterde kikkererwten.
- Schep gesmolten chocola over de kikkererwten. Ze hoeven niet helemaal bedekt te zijn.
- Zet een uurtje in de vriezer.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt? Of heb je een vraag? Laat een reactie achter!
hALLO Marjolein, makkelijk en lekker, zo klinkt het. Moet het nog gaan maken, De LAAG SALS variant dan.Ik heb niet zo veel keuze in chocolade want zonder vanille en kokos. De enige is Lindt. 99 en 90% waarom mag er geen suiker in zitten in de chocolade? Kan ik dan niet beter cacaopoeder gebruiken
Dank voor alle recepten Ga ze bina allemaal maken. Groet,PEtra
Hoi, leuk! Ik eet afwisselend lowcarb en geen witte suiker. Voor laag sal is suiker op zich niet het grootste probleem. Wel zo puur mogelijk in de zin van weinig toevoegingen. Probeer eerst een stukje van een reep uit zonder pastilles te maken. Heb je een reep gevonden die goed gaat, dan kun je experimenteren. Anders zo zonde…
Let wel dat chocola (cacao) hoog his en ox is.
Met cacao alleen krijg je niet de stevigheid van een pastille. Tenzij je mengt met cacaoboter, maar dat wordt zoeken naar verhoudingen.