Pumpkin spice latte: koffie met koolhydraatarme melk, speculaaskruiden en karamel zoetstof
Heerlijk schuimige koffie met warme koolhydraatarme amandel- of kokosmelk, pompoenpuree, vanille en koek- en speculaaskruiden.
Geen suiker
Een verwarmende kop koffie mag wat mij betreft wel een zoetje hebben. Maar als je koolhydraatarm eet kun je natuurlijk geen suiker gebruiken. Ook honing en maple sirup bevatten nog gewoon suiker.
Erythritol
Meestal wordt geadviseerd om erythritol te nemen. Dat is een zoetstof die de bloedsuikerspiegel niet laat schommelen en het heeft ook geen nadelig effect op de darmen. De meest pure vorm van erythritol zijn witte kristallen die lijken op suiker. Je kunt ook Ery Bronze of Steviala Gold gebruik. Het nadeel van erythritol is dat je hier wat structuur betreft niet hetzelfde effect mee als wanneer je suiker zou gebruiken. Het kan wat korreliger blijven.
Siroop met karamel of honing smaak
Sinds kort gebruik ik daarom ook af en toe vloeibare siropen met zoetstof. Hier past een siroop met karamelsmaak erg goed. Je kunt ook denken aan een zoetstof met maple smaak of met honingsmaak. De siropen zijn allemaal wel weer een stuk bewerkter. Sommige bevatten ook moutextract en zijn daarmee niet glutenvrij. Goed de etiketten lezen dus en zelf keuzes maken wat voor jou het belangrijkste is.
Frotter
Je kunt de koffie opschuimen met een kleine handfrotter in de mok. Die zijn niet zo duur, maar wel heel makkelijk in gebruik. Elektrisch maar op batterijen dus geen gedoe met een snoer. Hier staat een kleine selectie van wat ik bedoel: handmatige melkopschuimers. Maak je schuim voor meerdere mensen dan zou ik een kom met een ‘gewone’ elektrische mixer aanraden. Zoals je ook slagroom zou kloppen.

Pumpkin spice latte: koffie met koolhydraatarme melk, speculaaskruiden en karamel zoetstof
Benodigdheden
- of (steel)pannetje en mixer
- grote mok of stevig, hoog glas
Ingrediënten
- 200 tot 250 ml amandel- of kokosmelk
- 2 el pompoepuree
- 1 tl oploskoffie
- 1 tl vloeibare karamel zoetstof
- of 2 tl Ery Bronze (bruine erythritol) of gewone erythritol
- ½ tl Bourbon vanille poeder
- ½ tl koek- en speculaaskruiden
Bereiding
- Warm de melk op.
- Pak drie eetlepels van de warme melk en doe dit met de oploskoffie en de zoetstof in een mok.
- Schuim de koffie met het beetje melk op. Dat werkt het best met een frotter (kleine hand melkopschuimer).
- Voeg de pompoen, vanille en koek- en speculaaskruiden toe aan de rest van melk. Mix tot een gelijkmatige melk zonder stukjes.
- Voeg de melk met pompoen toe aan het schuim in de mok.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze pagina bevat een affiliatie link naar Bol.com. Kost jou niets extra’s als jij bestelt, maar ik krijg een klein percentage zodat ik de kosten een beetje terugverdien om mijn website in de lucht te houden.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!