| |

Postelein salade met boekweit, nectarine, radijs, pijnboompitten en honing mosterd dressing

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Twee heerlijke seizoensproducten bij elkaar: postelein en nectarines. Gecombineerd met boekweit in een honing mosterd dressing. Radijsjes, pijnboompitten en Pecorino maken het af. Eet je zuivelvrij of vegan? Dan kun je edelgistvlokken en maple syrup gebruiken.

Pecorino of edelgist

Ik gebruikte Pecorino. Dat is lactosevrije schapenkaas. Hoef je niet op koemelk of lactose te letten? Dan kun je iedere wat oudere, smaakvolle kaas gebruiken die je zelf lekker vindt. Bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. Eet je zuivelvrij? Dan kun je edelgistvlokken nemen. Een klein beetje umami trekt de smaken mooi in verhouding.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij. Vrij van A1 caseïne, koemelk en lactose met Pecorino. Zuivelvrij en vegan met edelgist.

Postelein salade met boekweit, nectarine, pijnboompitten en honing mosterd dressing

Marjolein
Heerlijk zomerse salade met postelein en nectarines. Gecombineerd met boekweit, radijsjes, pijnboompitten en Pecorino. En een dressing van honing, mosterd en avocado olie. Eet je zuivelvrij of vegan? Dan kun je edelgist en maple syrup nemen.
5 van 2 stemmen
Vooraf 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van A1 caseïne, Ei, Eiwit, Lactose, Nachtschade, Noten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Vegan
Trefwoord Doordeweeks, Lente en zomer
Gang Salades
Keuken Europees
Porties 2 personen
Calorieën 229 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor zuivelvrij en vegan

Voor vegan

  • 2 el maple syrup GEEN honing

Bereiding
 

  • Breng in de pan ruim water aan de kook. Voeg de boekweit toe en kook 8 minuten.
  • Rooster de pijnboompitten in de koekenpan.
  • Was en selecteer de postelein. Als postelein kneust of wat langer ligt wordt het al snel drabbberig. Als je het daarna kookt is dat niet zo erg maar bij een salade wil je graag de verste en lekkerste sprietjes. Laat uitlekken.
  • Snij de nectarines in stukjes en de radijs in dunne plakjes. De Pecorino kun je schaven met een mandoline. Eventueel met een rasp of kaasschaaf (met die laatste worden de plakjes wel wat dikker).
  • Spoel de boekweit na het koken meteen af met koud water en laat uitlekken. Als het lukt ook droogdeppen, al zullen wel veel korreltjes blijven als je keukenpapier gebruikt. Een schone doek kan ook. Wat verder van te voren koken kan ook. Bijvoorbeeld 'sochtends en dan 's avonds alleen alles bij elkaar gooien.
  • Meng de honing, olie en mosterd door de boekweit. Meng de postelein, nectarine en radijs door de boekweit.
  • Verdeel over de borden. Sprenkel de pijnboompitten en kaas erover.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 229kcal | Koolhydraten: 22gr | Eiwitten: 13gr | Vetten: 10gr | Verzadigd vet: 5g | MO vet: 1g | EO vet: 3g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 2171IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.3µg | Vitamine C: 26mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 344mg | Magnesium: 64mg | Kalium: 429mg | Calcium: 333mg | Koper: 0.3mg | Foliumzuur: 22µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 304mg | Selenium: 5µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven