Postelein salade met boekweit, nectarine, radijs, pijnboompitten en honing mosterd dressing
Twee heerlijke seizoensproducten bij elkaar: postelein en nectarines. Gecombineerd met boekweit in een honing (zoetstof) mosterd dressing. Radijsjes, pijnboompitten en Pecorino maken het af.
Pecorino
Ik gebruikte Pecorino. Dat is lactosevrije schapenkaas. Hoef je niet op koemelk of lactose te letten? Dan kun je iedere wat oudere, smaakvolle kaas gebruiken die je zelf lekker vindt. Bijvoorbeeld Parmezaanse kaas.
Boekweit lowcarb?
Boekweit bevat flink wat koolhydraten, maar is wel super gezond. Het hangt een beetje van de definitie af of het nog past binnen koolhydraatbeperkt. Ik heb het nu wel in die categorie geplaatst, maar het is echt wel op het randje. Dus, als je het al eet, eet het dan echt met mate.
Postelein salade met boekweit, nectarine, pijnboompitten en honing mosterd dressing
Benodigdheden
- kookpan
- kleine PFAS vrije bakpan of gietijzeren pan
- zeefje
- mandoline of (blok)rasp of kaasschaaf
Ingrediënten
- 100 gr postelein
- 100 gr boekweit
- 2 nectarines
- 8 radijsjes
- 4 el pijnboompitten
- 50 gr Pecorino
- 2 el avocado olie
- 2 el vloeibare zoetstof met honingsmaak
- ½ el Dijon of fijne mosterd
Bereiding
- Breng in de pan ruim water aan de kook. Voeg de boekweit toe en kook 8 minuten.
- Rooster de pijnboompitten in de koekenpan.
- Was en selecteer de postelein. Als postelein kneust of wat langer ligt wordt het al snel drabbberig. Als je het daarna kookt is dat niet zo erg maar bij een salade wil je graag de verste en lekkerste sprietjes. Laat uitlekken.
- Snij de nectarines in stukjes en de radijs in dunne plakjes. De Pecorino kun je schaven met een mandoline. Eventueel met een rasp of kaasschaaf (met die laatste worden de plakjes wel wat dikker).
- Spoel de boekweit na het koken meteen af met koud water en laat uitlekken. Als het lukt ook droogdeppen, al zullen wel veel korreltjes blijven als je keukenpapier gebruikt. Een schone doek kan ook. Wat verder van te voren koken kan ook. Bijvoorbeeld 'sochtends en dan 's avonds alleen alles bij elkaar gooien.
- Meng de honing zoetstof, olie en mosterd door de boekweit. Meng de postelein, nectarine en radijs door de boekweit.
- Verdeel over de borden. Sprenkel de pijnboompitten en kaas erover.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!