| | | | | | | |

Portobello met ei

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Eén van de klassiekers van het koolhydraatarm eten. Omdat het zo makkelijk is, lekker en gezond!

Je breekt een eitje in een portobello (grote paddenstoel) en als het past doe je er nog wat groente bij. Gewoon wat je in de koelkast hebt leggen. Een tomaatje, wat prei of bosui ringetjes, zeekraal, een groene aspergetip in 3 stukjes. Maar ook wat snippertjes vleeswaar of vis zijn lekker. Wat peper en zout naar smaak. Misschien nog wat paprika- of chilipoeder. Twintig minuutjes de oven in een klaar!

Kaas

Ik eet geen kaas en dit is een zuivelvrije website, maar eh… eet je wel kaas? Dan is wat kaas eroverheen heel erg lekker!

Eet je net als ik geen kaas? Denk dan eens aan edelgistvlokken. Wel pas achteraf, want edelgist verliest veel voedingswaarde door verhitting.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm en paleo

Portobello met ei

Marjolein
Simpel en snel gerechtje waarbij je een eitje breekt in een portobello. Even de oven in en smullen maar.
5 van 2 stemmen
Vooraf 1 minuut
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 21 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Gluten, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Out of the box, Pasen
Gang Hartige snacks, Lunch, Voorgerecht
Keuken Europees
Porties 1
Calorieën 85 kcal

Benodigdheden

  • oven op 200 graden

Ingrediënten
  

  • 1 portobello
  • 1 ei

Toppings

  • variant naar keuze: tomaat, zeekraal, paprika, spek, ansjovis

Optioneel

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de portobello ondersteboven. Breek er een ei in.
  • Vul met wat snippertjes groente uit je koelkast of wat vleeswaar of vis. Als je kaas gebruik kan dat met een plakje onder het ei, of wat geraspte kaas over het ei.
  • Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten, misschien net iets langer.
  • Werk je met edelgistvlokken dan strooi je die op het bord over de portobello.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Lijkt een gerechtje dat je uit het vuistje kunt eten. Maar pas op, niet elke portobello blijft even stevig. Ook  kan er bij het eten wat vocht vrijkomen. Dus liever op een bordje.

Voedingswaarde

Calorieën: 85kcal | Koolhydraten: 3gr | Eiwitten: 8gr | Vetten: 5gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 238IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine B12: 0.4µg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 0.5mg | Natrium: 70mg | Magnesium: 5mg | Kalium: 386mg | Calcium: 27mg | Koper: 0.3mg | Foliumzuur: 44µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 178mg | Selenium: 29µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven