Portobello met ei
Eén van de klassiekers van het koolhydraatarm eten. Omdat het zo makkelijk is, lekker en gezond!
Je breekt een eitje in een portobello (grote paddenstoel) en als het past doe je er nog wat groente bij. Gewoon wat je in de koelkast hebt leggen. Een tomaatje, wat prei of bosui ringetjes, zeekraal, een groene aspergetip in 3 stukjes. Maar ook wat snippertjes vleeswaar of vis zijn lekker. Wat peper en zout naar smaak. Misschien nog wat paprika- of chilipoeder. Twintig minuutjes de oven in een klaar!
Kaas
Ik eet geen kaas en dit is een zuivelvrije website, maar eh… eet je wel kaas? Dan is wat kaas eroverheen heel erg lekker!
Eet je net als ik geen kaas? Denk dan eens aan edelgistvlokken. Wel pas achteraf, want edelgist verliest veel voedingswaarde door verhitting.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatarm en paleo
Portobello met ei
Benodigdheden
- oven op 200 graden
Ingrediënten
- 1 portobello
- 1 ei
Toppings
- variant naar keuze: tomaat, zeekraal, paprika, spek, ansjovis
Optioneel
- edelgistvlokken
- of Parmezaanse kaas geraspt
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Leg de portobello ondersteboven. Breek er een ei in.
- Vul met wat snippertjes groente uit je koelkast of wat vleeswaar of vis. Als je kaas gebruik kan dat met een plakje onder het ei, of wat geraspte kaas over het ei.
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten, misschien net iets langer.
- Werk je met edelgistvlokken dan strooi je die op het bord over de portobello.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!