Koolhydraatarme pompoen gevuld met camembert en knoflook uit de oven
Pompoen uit de oven die je vult met camembert en knoflook. Als je wilt kun je een zoetje toevoegen maple zoetstof. Verder alleen nog wat chilivlokken, gemalen korianderzaad, oregano en tijm. En smullen maar. De mensen aan tafel moeten elkaar wel een beetje lief vinden. Je deelt dit namelijk met elkaar. Met stukjes brood zoals bij kaasfondue of allemaal een lepeltje. Perfect als lunch of als vegetarisch hoofdgerecht tijdens een luxe diner. Zelfs voor kerst zou dit een mooi showstuk zijn.
Kijk hier voor meer koolhydraatarme kerstrecepten. Zowel vegetarisch als met vlees en vis. Ook bijgerechten, voorafjes en toetjes
Pompoen met kaas uit de oven
Op vakantie in Israël had ik een heerlijke camembert gegeten met knoflook uit de oven. Het was één van de weinige gerechtjes die ik nog niet zelf had proberen na te maken. Maar hij stond zeker nog op mijn verlanglijstje. En nu dus eindelijk eraan toegkomen en de camembert meteen in een pompoen gedaan!
Nadat ik eerder pompoen vulde met blauwe kaas, peer en vijg… En een keer eentje met geitenkaas en kastanjes… Was dit een mooie derde. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat ik fan ben pompoen uit de oven met warme gesmolten kaas.
Brood
Ik had zelf een pita van Forever Snack. Hun flatbread is ook erg lekker.
‘Ahornsiroop’
Het zoetje komt van een maple zoetstof: een siroop die lijkt op ahornsiroop. Bijvoorbeeld Sukrin Maple of Magicle Maple van Steviala, te koop bij Lowcarbcenter.
Koolhydraatarme pompoen gevuld met camembert en knoflook uit de oven
Benodigdheden
- oven op 200 graden
- ovenschaal
- ijsschep
- knoflookpers of vork
- kom + vork
Ingrediënten
- 1 muskaat pompoen
- 1 camembert
- 3 tenen knoflook
- 1 tot 2 el maple syrup zoetstof
- paar takjes verse tijm
- paar takjes verse oregano
- 1 tl chilivlokken
- ½ tl korianderzaad gemalen
- 1 snuf zout roze Himalaya of Keltisch zee
- ½ el milde olijfolie
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden. Haal de camembert uit de koelkast
- Snij de top (tussen 1/3 en 1/4) van de pompoen. Verwijder met een ijsschep de zaadjes. Hol aan de randjes een klein beetje verder uit. Vet in met olie. Besprenkel met zout.
- Ontvel de teentjes knoflook en snij in grove stukken. Leg in de pompoen.
- Leg de pompoen in de ovenschaal. Snij eventueel een klein stukje van de onderkant om te egaliseren (maar de pompoen wordt bij zachter worden in de oven ook al stabieler). Niet te veel, anders kan het gaan lekken.
- Zet 20 minuten in de oven.
- Meng de zoetstof met wat zout, het korianderzaad en de chilivlokken. Zet even weg.
- Ris de blaadjes van de van de tijm en kip of scheur de oregano. Zet ook even weg.
- Haal de pompen uit de oven. Lepel de teentjes knoflook eruit. Pers of prak de knoflook.
- Verdeel de helft van de tijm en oregano in de pompoen. Doe de camembert in zijn geheel in de pompoen. Snij vanaf de bovenkant in. Verdeel de knoflook en de andere helft van de oregano in de inkepingen.
- Giet het ahornsiroop sausje erover. Zet alles weer in de oven voor 25 minuten.
- Haal uit de oven en verdeel de andere helft van de tijm erover.
- Serveer met kleine lepeltjes of een koolhydraatarme pita of flatbread
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Video
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!
Ik kwam dit recept vandaag tegen. Ik heb helaas geen muskaatpompoen. Ik ga het proberen met een hokaido pompoen. Ben erg benieuwd!
Super! Daar moet het ook mee kunnen!
Nou, het was geslaagd hoor! Superlekker! Gesmuld! Dankjewel!😁
Superleuk om te horen ❤️ Groetjes Marjolein