Koolhydraatarme en zuivelvrije pompoen kokos milkshake
Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.
Kruidig maar toch verfrissend zomerdrankje van kokosmelk met stukjes pompoen. Het lijkt een beetje op een golden latte (golden milk). Maar dan in de gekoelde versie, als een iced latte.
Pompoen
Ik heb stukjes pompoen gebruikt die ik eerder had gekookt en ingevroren. Ik breng de melk op smaak met kurkuma en kaneel of kardemom. Naar smaak kun je wat stevia toevoegen, maar pompoen smaakt al redelijk zoet van zichzelf.
Zoetstof
Ik gebruik hier het liefst erythritol poedersuiker of stevia druppels. Gewone erythritol kan wat korrelig blijven in koude drankjes.

Pompoen kokos milkshake
Kruidig en zacht zomerdrankje van kokosmelk en pompoen met kurkuma en kaneel.
Benodigdheden
- sterke blender of (kleine) keukenmachine
- groot glas van minimaal 250 ml
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 50 gr pompoen gekookte en ingevroren in blokjes
- 1 tl kurkuma (poeder)
- ½ tl kaneel
- of ¼ tl kardemom (gemalen)
- ½ glas ijsblokjes
Optioneel
- 2 druppels stevia extract
Bereiding
- Zorg dat je blender sterk genoeg is voor bevroren pompoen. Laat de stukjes anders eerst even iets zacht worden (in de melk gaat dat sneller).
- Meng alles door elkaar (behalve de ijsblokjes).
- Vul het glas met ijsblokjes en schenk de melk erover.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Calorieën: 495kcal | Koolhydraten: 7gr | Eiwitten: 5gr | Vetten: 48gr | Verzadigd vet: 43g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 6gr | Vitamine A: 5316IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.01mg | Vitamine B6: 0.2mg | Vitamine C: 17mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 33mg | Magnesium: 95mg | Kalium: 743mg | Calcium: 65mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 46µg | IJzer: 4mg | Fosfor: 223mg | Selenium: 13µg | Zink: 2mg
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!