| | | | | | |

Haringmousse met mosterd en gember in tomatencupjes

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijk en snel te maken snack. Supergezond! Kleine omega 3 bommetjes van Hollandse nieuwe haring. Je maakt een pittige mousse van haring, radijs en gember met wat sojasaus, mosterd en chilivlokken. Deze mousse serveer je in kleine tomatencups. Net iets groter dan een cherry tomaat. Garneren met bosui en kappertjes.

Kijk hier voor meer recepten met Hollandse nieuwe haring.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm. Kies voor strikt paleo en vrij van nachtschade voor cupjes van komkommer en laat de chilivlokken weg.

Voor vrij van zaden geen mosterd gebruiken, maar mayonaise met wat mierikswortelpoeder.

Haringmousse met mosterd en gember in tomatencupjes

Marjolein
Kleine omega 3 bommetjes met een mousse van haring, radijs, bosui, gember, azijn en een beetje sojasaus in kleine cupjes van tomaat.
5 van 2 stemmen
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Lente en zomer, Pasen
Gang Hartige snacks, Lunch, Voorgerecht
Keuken Europees
Porties 2 porties van 4 cupjes
Calorieën 12 kcal

Ingrediënten
  

Voor paleo, vrij van nachtschade en soja

  • 1 tl kokosamino's GEEN sojasaus
  • 8 stukken komkommer uitgehold
  • variant GEEN chilivlokken

Voor 'vrij van' zaden

  • 1 tl mayonaise GEEN mosterd
  • + mespuntje mierikswortelpoeder

Bereiding
 

  • Verwijder de staarten van de haring. Was de radijs en snij in stukjes.
  • Was de bosui. Snij 16 dikke ringetjes ter garnering en hou apart. Ongeveer een halve bosui mag in grove stukken. Eventueel de hele als je van de smaak houdt (maar een hele kan wat pittig worden).
  • Schil de gember en rasp een stukje tot je 2 theelepels hebt.
  • Voeg alles behalve de tomaat, de kappertjes, de peterselie en de bosui ringetjes in de keukenmachine en blendt tot een moes.
  • Was de tomaatjes. Snij doormidden (tussen de onderkant en bovenkant, niet overlangs). Je ziet twee zaadlijsten, als je die schuin doorsnijdt kun je met een theelepel het vruchtvlees eruit wippen.
  • Dep de tomaten droog. Vul met de mousse. Garneer met de kappertjes, peterselie en bosui ringetjes. Eventueel nog wat chilivlokken

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 12kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 0.5gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.1g | MO vet: 0.3g | EO vet: 0.1g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 373IU | Vitamine B1: 0.01mg | Vitamine B2: 0.02mg | Vitamine B6: 0.03mg | Vitamine C: 2mg | Vitamine E: 0.5mg | Natrium: 167mg | Magnesium: 5mg | Kalium: 58mg | Calcium: 11mg | Koper: 0.03mg | Foliumzuur: 7µg | IJzer: 0.4mg | Fosfor: 9mg | Selenium: 1µg | Zink: 0.1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven