Pittige haringmousse in tomatencupjes

Makkelijk en snel te maken snack. Supergezond! Kleine Omega 3 bommetjes van Hollandse nieuwe haring.

Je maakt een pittige mousse van haring, radijs, gember met wat sojasaus, mosterd en chilivlokken. Deze mousse serveer je in kleine tomatencups. Net iets groter dan een cherry tomaat. Garneren met bosui en kappertjes.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatarm. Kies voor paleo en ‘vrij van’ nachtschade voor cupjes van komkommer en laat de chilivlokken weg.

Voor ‘vrij van’ zaden geen mosterd gebruiken, maar mayonaise met wat mierikswortelpoeder.

Pittige haringmousse in tomatencupjes

Marjolein
Kleine Omega 3 bommetjes met een mousse van haring, radijs, bosui, gember, azijn en een beetje sojasaus in kleine tomaten cupjes.
5 van 1 stem
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Lente en zomer, Umami
Gang Hartige snacks, Lunch, Voorgerecht
Keuken Europees
Porties 2 porties van 4 cupjes
Calorieën 12 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 Hollandse nieuwe haring
  • 4 kleine cherry of snoeptomaatjes formaat Tasty Tom
  • 1 bosui
  • 2 radijsjes
  • 2 tl verse gember
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl affiliate link(glutenvrije) sojasaus of tamari
  • of 1 tl affiliate linkkokosamino's voor sojavrij
  • 1 tl witte azijn of appelciderazijn
  • 16 kappertjes

Voor 'vrij van' zaden

  • 1 tl mayonaise GEEN mosterd
  • + mespuntje mierikswortelpoeder

Bereiding
 

  • Verwijder de staarten van de haring. Was de radijs en snij in stukjes.
  • Was de bosui. Snij 16 dikke ringetjes ter garnering en hou apart. Ongeveer een halve bosui mag in grove stukken. Eventueel de hele als je van de smaak houdt (maar een hele kan wat pittig worden).
  • Schil de gember en rasp een stukje tot je 2 theelepels hebt.
  • Voeg alles behalve de tomaat, de kappertjes en de bosui ringetjes in de keukenmachine en blendt tot een moes.
  • Was de tomaatjes. Snij doormidden (tussen de onderkant en bovenkant, niet overlangs). Lepel het vruchtvlees eruit en dep droog. Vul met de mousse. Garneer met de kappertjes en bosui ringetjes.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 12kcal | Koolhydraten: 1gr | Eiwitten: 0.5gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.1g | MO vet: 0.3g | EO vet: 0.1g | Vezels: 1gr | Vitamine A: 373IU | Vitamine B1: 0.01mg | Vitamine B2: 0.02mg | Vitamine B6: 0.03mg | Vitamine C: 2mg | Vitamine E: 0.5mg | Natrium: 167mg | Magnesium: 5mg | Kalium: 58mg | Calcium: 11mg | Koper: 0.03mg | Foliumzuur: 7µg | IJzer: 0.4mg | Fosfor: 9mg | Selenium: 1µg | Zink: 0.1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept