Pesto rosso: rode amandelpesto met zongedroogde tomaat, ook zuivelvrij te maken
Pesto rosso met zongedroogde tomaat, amandelen, Pecorino, een klein beetje basilicum en heel veel olijfolie. Door de zongedroogde tomaat ruim koolhydraatbeperkt (niet koolhydraatarm). Als je zuivelvrij eet kun je edelgistvlokken gebruiken.
Fan van pesto? Kijk dan ook eens bij:
- de ‘gewone’ pesto van basilicum en pijnboompitten: pesto a la Genovese
- de koolhydraatarme rucolapesto met walnoten
- pesto rosso met gepofte paprika (als je geen tomaat eet)
Kijk hier voor meer inspiratie voor BBQ en borreldips met groente en kruiden.
Parmezaanse kaas of Pecorino
In de ‘echte’ pesto hoort kaas. Vaak wordt hiervoor Parmezaan, Gran Padano of Pecorino gebruikt.
Edelgist voor zuivelvrij
Eet je zuivelvrij? Dan kun je geen kaas gebruiken. Gelukkig is er een mooi alternatief waarmee je het zelf kunt maken: edelgistvlokken. Dat is inactieve gist met een mooie umami smaak. In koude gerechten, zoals pesto, geeft een vergelijkbare smaak als Parmezaan (of Pecorino).

Pesto rosso: rode amandelpesto met zongedroogde tomaat, ook zuivelvrij te maken
Benodigdheden
- mes
- (blok)rasp
Ingrediënten
- 100 gr zongedroogde tomaat
- 50 gr amandelen met velletje
- 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 1 teentje knoflook
- 15 gr basilicum = klein handje
- 1 snufje zwarte peper vers gemalen
- 2 snufjes (Keltisch zee)zout
- 75 ml extra vierge olijfolie of meer indoen nodig
Voor zuivelvrij
- 2 el edelgistvlokken GEEN kaas
Bereiding
- Hak de amandelen in wat kleinere stukjes en rooster in de koekenpan.
- Rasp de kaas (als je die gebruikt).
- Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn.
- Voeg de tomaat en knoflook toe, samen met de kaas (of edelgist), olijfolie, wat basilicum en zout en peper. Even goed blenden. Extra olijfolie toevoegen als het te dik blijft.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!