|

Pesto rosso: rode amandelpesto met zongedroogde tomaat, ook zuivelvrij te maken

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Pesto rosso met zongedroogde tomaat, amandelen, Pecorino, een klein beetje basilicum en heel veel olijfolie. Door de zongedroogde tomaat ruim koolhydraatbeperkt (niet koolhydraatarm). Als je zuivelvrij eet kun je edelgistvlokken gebruiken.

Fan van pesto? Kijk dan ook eens bij:

  1. de ‘gewone’ pesto van basilicum en pijnboompitten: pesto a la Genovese
  2. de koolhydraatarme rucolapesto met walnoten
  3. pesto rosso met gepofte paprika (als je geen tomaat eet)

Kijk hier voor meer inspiratie voor BBQ en borreldips met groente en kruiden.

Parmezaanse kaas of Pecorino

In de ‘echte’ pesto hoort kaas. Vaak wordt hiervoor Parmezaan, Gran Padano of Pecorino gebruikt.

Edelgist voor zuivelvrij

Eet je zuivelvrij? Dan kun je geen kaas gebruiken. Gelukkig is er een mooi alternatief waarmee je het zelf kunt maken: edelgistvlokken. Dat is inactieve gist met een mooie umami smaak. In koude gerechten, zoals pesto, geeft een vergelijkbare smaak als Parmezaan (of Pecorino).

Pesto rosso: rode amandelpesto met zongedroogde tomaat, ook zuivelvrij te maken

Marjolein
Heerlijk zachte en romige pesto gemaakt van zongedroogde tomaat, knoflook, amandelen, extra vierge olijfolie en een kein beetje basilicum. Met Parmezaanse kaas of Pecorino (schapenkaas). Of zuivelvrij met edelgistvlokken.
5 van 2 stemmen
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Borrelen, Kerst, Oud&Nieuw
Gang Sauzen & dips
Keuken Europees, Italiaans
Porties 4 personen
Calorieën 307 kcal

Ingrediënten
  

Voor zuivelvrij

Bereiding
 

  • Hak de amandelen in wat kleinere stukjes en rooster in de koekenpan.
  • Rasp de kaas (als je die gebruikt).
  • Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg de tomaat en knoflook toe, samen met de kaas (of edelgist), olijfolie, wat basilicum en zout en peper. Even goed blenden. Extra olijfolie toevoegen als het te dik blijft.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 307kcal | Koolhydraten: 12gr | Eiwitten: 7gr | Vetten: 26gr | Verzadigd vet: 3g | MO vet: 4g | EO vet: 18g | Vezels: 5gr | Vitamine A: 417IU | Vitamine B1: 0.2mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.003µg | Vitamine C: 11mg | Vitamine E: 6mg | Natrium: 30mg | Magnesium: 85mg | Kalium: 972mg | Calcium: 71mg | Koper: 0.5mg | Foliumzuur: 25µg | IJzer: 3mg | Fosfor: 154mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven