Koolhydraatarme perenijsjes
Super makkelijk en snel te maken perenijsjes. Heerlijk smaakvol en gewoon puur natuur. Peren hebben van zichzelf zoveel smaak dat je verder helemaal niets hoeft toe te voegen.
Andere recepten voor zelfgemaakte ijs
Hou je van ijs? Kijk dan ook eens bij het roomijs van banaan (nicecream), sorbetijs van kokosroom of bij de andere rijsjes op een stokje (limoenijsjes of bosbessenijsjes).

Toch een extra zoetje?
Als je een echte zoetekauw bent kun je eventueel wat zoetstof met maple syrup smaak toevoegen. Dat geeft een mooie karamel smaak die goed combineert met peer.
Vormpjes
Er zijn verschillende makkelijke vormpjes te koop. Als je eenmaal vormpjes in huis hebt voor waterijsjes, kun je ze altijd snel maken. Nooit meer een reden om ze in de supermarkt te kopen! Ik heb er zelf twee: kunststof vormpjes met een kunststof ‘stokje’ en siliconen vormpjes met een echt stokje. Wat mij betreft zijn dit twee totaal verschillende, maar allebei praktisch. Online zijn talloze varianten en tussenvormen.
Kunststof vormpjes
Kunststofvormpjes nemen met echt terug naar mijn jeugd. Hiermee maak je kleine ijsjes. Je hangt ze per vormpjes in een houdertje. Dat is niet heel stabiel. Vooral als veel mensen de vriezer la open en dicht doen kunnen ze omvallen als ze nog niet bevroren zijn. Het voordeel is dat je ze los kunt bewaren zodra ze ingevroren zijn. Daarnaast heb je geen apart stokje nodig. Het nadeel is dat ze net wat minder echt lijken en ik vind het kunststof stokje wat kort. Dit soort vormpjes zijn te koop bij de HEMA of IKEA. Deze zijn exact dezelfde maat, alleen anders van kleur.
Siliconen vormpjes
Meer echt lijkende ijsjes maak je met siliconen vormpjes. Deze zijn ook 1,5 keer zo groot. En er gaat een echt stokje in. Het nadeel is dat dat niet volledig herbruikbaar is (niet alle stokjes komen terug, er verdwijnen er altijd een paar). De vormpjes zitten aan elkaar vast en vormen een blok. Daardoor vallen ze niet om. Maar ze dus ook als ze klaar zijn nog aan elkaar vast. Ik heb mijn siliconen vormpjes gekocht bij Bol.

Perenijsjes
Benodigdheden
- diepvries
- satéprikker
Bereiding
- Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij in stukken en doe in een bakje of in de kleine keuken machine die bij een staafmixer hoort.
- Voeg het water en eventueel de maple syrup toe. Meng met de staafmixer.
- Vul de vormpjes (kan handig met een lepeltje).
- Roer in de vormpjes om luchtbellen eruit te halen (bijvoorbeeld met de achterkant van de lepel of een satéprikker).
- Vul eventueel aan als door het roeren extra ruimte is ontstaan.
- Doe de stokjes in de vormpjes en zet in de vriezer. Het duurt ongeveer 3 tot 4 uur voordat ze klaar zijn.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!