Lowcarb pastasalade met witlof, gerookte kip, granaatappelpitjes en honing tahindressing
Een pasta salade is gelukkig nog prima mogelijk als je lowcarb eet. Hier heb ik pasta gecombineerd met gerookte kip, witlof, pittige kiemgroenten en granaatappelpitjes. Met een dressing van tahin, honing zoetstof, olijfolie en balsamico azijn.
De salade is lowcarb en je hebt verschillende koolhydraatbeperkte pasta. Je kunt het recept zeer koolhydraatarm te maken met dezelfde KPNI keto penne. In plaats van honing gebruik je dan zoetstof met honingsmaak.
Andere koolhydraatarme pasta
Fan van pastasalade? Kijk dan ook een bij deze
- met rode biet, perzik, Mozzarella en pijnboompitten (khb)
- met venkel, salami, dille en pompoenpitten (kha)
- met gerookte kip en pesto (kha)
Pasta voor koolhydraatarm
De meest geschikte koolhydraatarme pasta voor salades die ik tot nu toe ben tegengekomen is de KPNI keto penne van Treat (te koop bij Puur Mieke). Deze bevat lijnzaad en psyllium, is vrij van granen en peulvruchten en is zeer vezelrijk en is goed voor je microbioom. Ze zijn zeer lag in koolhydraten (7,6 gr koolhydraten per 100 gram).
Pasta voor koolhydraatbeperkt
Als je koolhydraatbeperkt eet kun je ook kiezen voor WeCare of Feeling OK (te koop bij Lowcarbcenter). Deze zijn 12,3 tot 25 gr koolhydraten per 100 gram en bevatten geïsoleerde tarwe eiwitten en gluten.
Tahin
Tahin is een pasta van gemalen sesam die veel in het Midden-Oosten gebruikt wordt. Ik heb zelf vaak de volkoren tahin van Pit&Pit of de donkere van Terrasana (te koop bij Puur Mieke). De tahin van Nut&me (te koop bij Lowcarbcenter) is vrij laag in koolhydraten). Sebahat (te koop in de supermarkt) is het laagst in koolhydraten.
Pastasalade met witlof, gerookte kip, granaatappelpitjes en honing tahindressing – glutenvrij, paleo of lowcarb
Benodigdheden
- kookpan
- mengkom
- vergiet of zeefje
- keukenpapier optioneel
Ingrediënten
- 50 gr KPNI keto penne (kha)
- of penne van WeCare of Feeling OK (khb)
- 50 gr gerookte kip
- 150 gr witlof
- 30 gr pittige kiemgroente
- 2 el granaatappelpitjes mag uit de diepvries
- 2 el tahin
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 el vloeibare zoetstof met honingsmaak
- 2 el balsamico azijn
- 1 snufje (Keltisch zee)zout
Bereiding
- Bij diepvries granaatappelpitjes: laat ontdooien en maak eventueel droog met keukenpapier.
- Kook de pasta in 9 minuten beetgaar.
- Spoel de pasta af onder koud water, laat uitlekken en dep eventueel droog.
- Snij de kip in mooie plakjes. Was en snij de witlof in dunne halve ringetjes.
- Meng de tahin met de olijfolie, de azijn, de honing en het zout.
- Meng ongeveer ⅔ deel van de dressing door de pasta. Meng de witlof en kiemgroenten door de pasta.
- Verdeel de kip en de granaatappelpitjes over de salade en sprenkel daar de laatste dressing over.
KORTINGSCODE
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!