| | |

Lowcarb pastasalade met witlof, gerookte kip, granaatappelpitjes en honing tahindressing

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een pasta salade is gelukkig nog prima mogelijk als je lowcarb eet. Hier heb ik pasta gecombineerd met gerookte kip, witlof, pittige kiemgroenten en granaatappelpitjes. Met een dressing van tahin, honing zoetstof, olijfolie en balsamico azijn.

De salade is lowcarb en je hebt verschillende koolhydraatbeperkte pasta. Je kunt het recept zeer koolhydraatarm te maken met dezelfde KPNI keto penne. In plaats van honing gebruik je dan zoetstof met honingsmaak.

Andere koolhydraatarme pasta

Fan van pastasalade? Kijk dan ook een bij deze

  1. met rode biet, perzik, Mozzarella en pijnboompitten (khb)
  2. met venkel, salami, dille en pompoenpitten (kha)
  3. met gerookte kip en pesto (kha)

Pasta voor koolhydraatarm

De meest geschikte koolhydraatarme pasta voor salades die ik tot nu toe ben tegengekomen is de KPNI keto penne van Treat (te koop bij Puur Mieke). Deze bevat lijnzaad en psyllium, is vrij van granen en peulvruchten en is zeer vezelrijk en is goed voor je microbioom. Ze zijn zeer lag in koolhydraten (7,6 gr koolhydraten per 100 gram).

Pasta voor koolhydraatbeperkt

Als je koolhydraatbeperkt eet kun je ook kiezen voor WeCare of Feeling OK (te koop bij Lowcarbcenter). Deze zijn 12,3 tot 25 gr koolhydraten per 100 gram en bevatten geïsoleerde tarwe eiwitten en gluten.

Tahin

Tahin is een pasta van gemalen sesam die veel in het Midden-Oosten gebruikt wordt. Ik heb zelf vaak de volkoren tahin van Pit&Pit of de donkere van Terrasana (te koop bij Puur Mieke). De tahin van Nut&me (te koop bij Lowcarbcenter) is vrij laag in koolhydraten). Sebahat (te koop in de supermarkt) is het laagst in koolhydraten.

Pastasalade met witlof, gerookte kip, granaatappelpitjes en honing tahindressing – glutenvrij, paleo of lowcarb

Marjolein
Glutenvrije pasta salade van bruine rijst fusilli, gerookte kipfilet, witlof, pittige kiemgroenten en granaatappelpitjes. Met een dressing van tahin, honing, extra vierge olijfolie en balsamico azijn.
5 van 2 stemmen
Vooraf 12 minuten
Totale tijd 12 minuten
Vrij van A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Schaal- en schelpdieren, Vis
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Doordeweeks, Pasta
Gang Salades
Keuken Europees, Middenoosters
Porties 1 tot 2 à 4 personen
Calorieën 393 kcal

Benodigdheden

  • kookpan
  • mengkom
  • vergiet of zeefje
  • keukenpapier optioneel

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Bij diepvries granaatappelpitjes: laat ontdooien en maak eventueel droog met keukenpapier.
  • Kook de pasta in 9 minuten beetgaar.
  • Spoel de pasta af onder koud water, laat uitlekken en dep eventueel droog.
  • Snij de kip in mooie plakjes. Was en snij de witlof in dunne halve ringetjes.
  • Meng de tahin met de olijfolie, de azijn, de honing en het zout.
  • Meng ongeveer ⅔ deel van de dressing door de pasta. Meng de witlof en kiemgroenten door de pasta.
  • Verdeel de kip en de granaatappelpitjes over de salade en sprenkel daar de laatste dressing over.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Eén portie indien als maaltijdsalade. Twee tot vier porties als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ 

Voedingswaarde

Calorieën: 393kcal | Koolhydraten: 58gr | Eiwitten: 19gr | Vetten: 6gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 2g | EO vet: 3g | Vezels: 8gr | Vitamine A: 106IU | Vitamine B1: 0.5mg | Vitamine B2: 0.2mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 8mg | Vitamine D: 0.1µg | Vitamine E: 0.4mg | Natrium: 454mg | Magnesium: 145mg | Kalium: 738mg | Calcium: 68mg | Koper: 0.4mg | Foliumzuur: 85µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 372mg | Selenium: 17µg | Zink: 2mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven