Pannenkoeken van kokosmeel en banaan (met ei)
Glutenvrije American pancakes, ofwel dikke pannenkoekjes, van kokosmeel. Niet alleen zonder gluten, maar ook zonder granen, zaden of noten. Met alleen kokosmeel, banaan, ei en kokosmelk. Om wat extra binding te krijgen kun je arrowroot of tapiocameel gebruiken. Op de foto met een topping kokosyoghurt en geroosterde kokosrasp.
Geen fan van kokos? Kijk dan eens naar de pannenkoekjes van alleen banaan en ei, dus zonder meel.
Wil je liever wat minder koolhydraten? Kijk dan eens naar de pannenkoekjes met alleen kokosmeel of pancakes met kokosmeel en avocado.
Ook zijn er kokospannenkoekjes zonder ei.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatbeperkt (met arrowroot) en paleo.

Pannenkoeken met kokosmeel en banaan
Benodigdheden
- affiliate linkgrote PFAS vrije bakpan of
- 1 American pancakes pan
- 1 spatel
- kom + vork
Ingrediënten
- 1 banaan
- 1 ei
- 1 el kokosmeel
- 1 tl arrowroot
- of 1 tl tapioca niet khb
- 2 el kokosmelk
- ½ tl Bourbon vanille poeder
- 1 mespuntje kaneel
- snufje zout roze Himalaya of Keltisch zee
- kokosolie om in te bakken
Bereiding
- Meng het kokosmeel met de arrowroot, het zout en de kaneel.
- Prak een banaan. Voeg het kokosmeelmengsel toe en het ei. Meng door elkaar.
- Verhit de pan en voeg de kokosolie toe. Bak drie pannenkoekjes.
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Eén reactie
Marjolein
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!