| | | | | |

Overnight chia met ‘salted caramel’, gebakken peer en yoghurt

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Heerlijk toetje of ontbijtje met chiapudding, ofwel: overnight chia. Koolhydraatbeperkt door de peer.

Overnight chia

Overnight chia is super makkelijk te maken met maar weinig werk. Je neemt 3 eetlepels chia en je doet drie keer zoveel vocht erbij. Nachtje in de koelkast. De volgende dag kun je het nog naar wens verdunnen, eventueel pureren en toppings erover.

Sojasaus als ontbijt!?

Hier had ik als topping gebakken peer. Mijn favoriete combinatie met peer is sojasaus en maple syrup: er is hele lekkere zoetstof te koop om de maple syrup te vervangen. Sojasaus klinkt misschien een beetje gek als ontbijt, maar je krijgt er een heerlijk zoutig caramel achtig smaakje van. Verder gebruik je wat Griekse of kokosyoghurt.

Overnight chia met ‘salted caramel’ gebakken peer en yoghurt

Marjolein
Heerlijke overnight chiapudding met gebakken peer in een sausje van maple syrup en sojasaus (of kokosamino's). Met yoghurt naar keus.
5 van 2 stemmen
Vooraf 6 uur
Bereiding 5 minuten
Totale tijd 6 uur 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Koemelk, Lactose, Nachtschade, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord Doordeweeks
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 1 glaasje
Calorieën 124 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Bereiding
 

  • Zet een nachtje van tevoren het chiazaad weg met 3 el yoghurt en 6 el water. Wel even roeren.
  • 's Ochtend schil je een peer. Iets meer dan de helft bak je kort in de koekenpan met een heel klein beetje vet naar keus.
  • Blus de peer af met de maple syrup en sojasaus (of kokosamino's). Zet het vuur zacht en laat karameliseren.
  • De rest van de peer mag in nog kleine stukjes. Meng dat, samen met een klein beetje kaneel, door de chiapudding. Deze is waarschijnlijk vrij dik en je kunt er ongeveer 2 el yoghurt aan toevoegen.
  • Schep 3 el yoghurt op de pudding en top af met de peer en giet eventueel achtergebleven saus erover. Ik at de peer warm, maar je kan hem ook even af laten koelen.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 124kcal | Koolhydraten: 23gr | Eiwitten: 2gr | Vetten: 1gr | Verzadigd vet: 0.2g | MO vet: 1g | EO vet: 0.2g | Vezels: 7gr | Vitamine A: 50IU | Vitamine B1: 0.04mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 8mg | Vitamine E: 0.2mg | Natrium: 65mg | Magnesium: 25mg | Kalium: 246mg | Calcium: 61mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 15µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 62mg | Selenium: 2µg | Zink: 0.4mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Deze website wordt omgebouwd tot alleen lowcarb. Sommige recepten bevatten nog suiker, honing of ahornsiroop. De bereking van de voedingswaarde is altijd op basis van genoemde zoetstoffen, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven