Oosterse omelet met paksoi en shiitake

Een snel en gezonde omelet van paksoi en shiitake met knoflook, rode peper en wat gember, laos en citroengras. Koolhydraatarm en paleo.

Oosterse omelet met shiitake en paksoi

Marjolein
Snelle en gezonde oosterse omelet met shiitake en paksoi. Lekker met wat rode peper, knoflook, gember, laos en citroengras erbij.
No ratings yet
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Gluten, Noten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt, Paleo
Trefwoord Lente en zomer
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen
Calorieën

Benodigdheden

  • koekenpan, spatel, kom, garde, mesje

Ingrediënten
  

  • 4 ei
  • 100 gr shiitake
  • 1 blad paksoi
  • 1 rode peper (Chili of Spaanse)
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl laos vers of gedroogd
  • ½ tl gember vers of gedroogd
  • ½ tl citroengras gedroogd
  • milde olijfolie

Bereiding
 

  • Pers de knoflook. Snij de shiitake in plakjes. Snij de rode peper. Bak ze samen in de olie.
  • Kluts de eieren met de kruiden. Verse kruiden even raspen. Snij de paksoi in reepjes/stukjes en voeg toe.
  • Zet op half hoog vuur tot al het ei gestold is.

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Delen op Facebook Pin recept Vragen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept