| | |

Lowcarb muhammara: zoete dip uit het Midden-Oosten van geroosterde paprika

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Muhammara is een heerlijk zoete dip uit het Midden-Oosten. De basis is geroosterde paprika met walnoten en het wordt gecombineerd wordt met granaatappel.

Suikervrije muhammara

Muhammara is een zoete dip. Er wordt normaal gesproken suiker aan toegevoegd in de vorm van granaatappelmelasse. Vind je dat niet erg? Gebruik het dan gerust. Voor mijzelf vermijd ik het liefst dit soort siropen. Ik vervang het door balsamicoazijn (khb) of door zoetstof met aardbeiensmaak en citroen (kha).

Verdikken

Je kunt de muhammara wat verdikken met amandelpasta, tomatenpuree of harissapasta.

Is amandelpasta koolhydraatarm?

Amandelpasta is een natuurproduct en kan variëren in voedingswaarde, waaronder koolhydraten. De meeste amandelpasta is vreemd genoeg net iets meer dan 5 gr khd per 100 gram. Toch wordt het algemeen gezien als koolhydraatarm. Lowcarbcenter heeft amandelpasta van nut&me, deze bevat 10,1 gr koolhydraten. Puur Mieke heeft amandelpasta van Terrasana, deze bevat 10,4 gr khd.

Lowcarb muhammara van geroosterde paprika

Marjolein
Zoete, kruidige dip uit het Midden-Oosten van geroosterde paprika met walnoten en granaatappel.
5 van 1 stem
Vooraf 1 uur
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Koolhydraatbeperkt
Trefwoord BBQ, Oud&Nieuw
Gang Sauzen & dips
Keuken Middenoosters
Porties 4 personen
Calorieën 160 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Optioneel

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Was de paprika's en leg in een ovenschaal (optioneel: is om lekken in je oven te voorkomen). Zet de timer op 45 minuten. Laat afkoelen.
  • Verkruimel de walnoten en rooster op redelijk hoog vuur in een bakpan. Wel even erbij blijven, het kan hard gaan. Laat daarna afkoelen.
  • Haal de velletjes van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten (let op: er komt veel vocht uit!). Dep droog met een keukenpapiertje.
  • Doe de paprika's, samen met de walnoten, de olie, de azijn en de specerijen in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Notities

Door het gebruik van azijn in plaats van granaatappelmelasse kan de dip wat dun blijven. Dit kun je oplossen door wat tomatenpuree of amandelpasta toe te voegen.

Voedingswaarde

Calorieën: 160kcal | Koolhydraten: 6gr | Eiwitten: 4gr | Vetten: 14gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 10g | EO vet: 2g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 1872IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine C: 78mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 4mg | Magnesium: 42mg | Kalium: 247mg | Calcium: 30mg | Koper: 0.3mg | Foliumzuur: 51µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 91mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven