Muhammara
Muhammara is een heerlijke zoete dip uit het Midden-Oosten. De basis is geroosterde paprika met walnoten en het wordt gecombineerd wordt met granaatappel.
Suikervrij
Muhammara is een zoete dip. Er wordt suiker aan toegevoegd in de vorm van granaatappelmelasse. Vind je dat niet erg? Gebruik het dan gerust. Voor mijzelf vermijd ik het liefst dit soort siropen. Ik vervang het door balsamicoazijn.
De dip kan hierdoor wel wat dunner worden. Dit kun je compenseren door wat tomatenpuree of amandelpasta toe te voegen.
Dieet en ‘vrij van’
Koolhydraatbeperkt door het gebruik van balsamicoazijn en de granaatappelpitjes.
,
Muhammara
Benodigdheden
- oven op 200 graden
- ovenschaal of bakplaat/rooster
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 rode paprika
- 80 gr walnoten
- 40 gr granaatappelpitjes
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- ¼ tl kaneel
Optioneel
- 1 el tomatenpuree
- 2 el harissapasta
- 1 el amandelpasta
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Was de paprika's en leg in een ovenschaal (optioneel: is om lekken in je oven te voorkomen). Zet de timer op 45 minuten. Laat afkoelen.
- Verkruimel de walnoten en rooster op redelijk hoog vuur in een bakpan. Wel even erbij blijven, het kan hard gaan. Laat daarna afkoelen.
- Haal de velletjes van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten (let op: er komt veel vocht uit!). Dep droog met een keukenpapiertje.
- Doe de paprika's, samen met de walnoten, de olie, de azijn en de specerijen in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
KORTINGSCODES
Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)
Notities
Voedingswaarde
Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.
Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).
Heb je dit recept gemaakt of heb je vragen? Laat een reactie achter!