| | |

Muhammara

Muhammara is een heerlijke zoete dip uit het Midden-Oosten. De basis is geroosterde paprika met walnoten en het wordt gecombineerd wordt met granaatappel.

Suikervrij

Muhammara is een zoete dip. Er wordt suiker aan toegevoegd in de vorm van granaatappelmelasse. Vind je dat niet erg? Gebruik het dan gerust. Voor mijzelf vermijd ik het liefst dit soort siropen. Ik vervang het door balsamicoazijn.

De dip kan hierdoor wel wat dunner worden. Dit kun je compenseren door wat tomatenpuree of amandelpasta toe te voegen.

Dieet en ‘vrij van’

Koolhydraatbeperkt door het gebruik van balsamicoazijn en de granaatappelpitjes.

,

Muhammara

Marjolein
Zoete, kruidige dip uit het Midden-Oosten van geroosterde paprika met walnoten en granaatappel.
5 van 1 stem
Vooraf 1 uur
Bereiding 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Peulvruchten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Koolhydraatbeperkt, Paleo, Vegan
Trefwoord BBQ, Borrelen, Lente en zomer, Oud&Nieuw
Gang Sauzen & dips
Keuken Middenoosters
Porties 4 personen
Calorieën 160 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 2 rode paprika
  • 80 gr walnoten
  • 40 gr granaatappelpitjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • ¼ tl kaneel

Optioneel

Bereiding
 

  • Warm de oven voor op 200 graden.
  • Was de paprika's en leg in een ovenschaal (optioneel: is om lekken in je oven te voorkomen). Zet de timer op 45 minuten. Laat afkoelen.
  • Verkruimel de walnoten en rooster op redelijk hoog vuur in een bakpan. Wel even erbij blijven, het kan hard gaan. Laat daarna afkoelen.
  • Haal de velletjes van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten (let op: er komt veel vocht uit!). Dep droog met een keukenpapiertje.
  • Doe de paprika's, samen met de walnoten, de olie, de azijn en de specerijen in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)

Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Notities

Door het gebruik van azijn in plaats van granaatappelmelasse kan de dip wat dun blijven. Dit kun je oplossen door wat tomatenpuree of amandelpasta toe te voegen.

Voedingswaarde

Calorieën: 160kcal | Koolhydraten: 6gr | Eiwitten: 4gr | Vetten: 14gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 10g | EO vet: 2g | Vezels: 3gr | Vitamine A: 1872IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.1mg | Vitamine B6: 0.3mg | Vitamine C: 78mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 4mg | Magnesium: 42mg | Kalium: 247mg | Calcium: 30mg | Koper: 0.3mg | Foliumzuur: 51µg | IJzer: 1mg | Fosfor: 91mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept