|

Lowcarb kikkererwten dip met miso

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Een super lekkere umami dip van kikkererwten en… miso! Aangemaakt met wat knoflook, rode peper en milde olijfolie. Een echte smaakexplosie en super simpel te maken. Er zijn 2 varianten: een wat dikkere dip die je ook kunt gebruiken als spread. Deze lijkt erg op gewone hummus. Als je wat limoensap toevoegt krijg je een dunnere dip die je eventueel ook als dressing kunt gebruiken over een pokebowl of een stevige salade.

Kikkererwten

Kikkererwten zijn één van de eerste soorten peulvruchten die in aanmerking komen als je van koolhydraatarm naar koolhydraatbeperkt gaat.

Miso

Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen met zout en water. In het fermentatieproces worden ook granen toegevoegd. Miso wordt gemaakt van de hele sojaboon de hele sojaboon en bevat mede daardoor nog behoorlijk wat meer koolhydraten dan sojasaus: 20 tot 25 gr per 100 gram. Reishunger heeft miso met de minste koolhydraten (15). Miso is dus koolhydraatbeperkt en niet koolhydraatarm. Maar je hebt er niet veel van nodig.

Miso dipsaus

Marjolein
Een heerlijke umami dip van kikkererwten, miso, knoflook, rode peper en milde olijfolie.
4.50 van 2 stemmen
Vooraf 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, Ei, Eiwit, Gluten, Nachtschade, Noten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Suiker, Vis, Vlees, Zaden, Zuivel
Dieet Koolhydraatarm, Koolhydraatbeperkt
Trefwoord Out of the box, Umami
Gang Sauzen & dips
Keuken Aziatisch, Japans, Koreaans
Porties 2 personen
Calorieën 119 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

Voor een dikkere dip of spread

Voor een dunnere dip of dressing

Voor vrij van nachtschade

  • variant GEEN rode peper

Bereiding
 

  • Pers de knoflook en snij het halve rode pepertje in stukjes. Zou je deze in zijn geheel toevoegen heb je kans dat grove stukken in je dip krijgt. Ik hou van knoflook en ik hou van pit, maar graag goed gemengd 😉
  • Doe samen met de kikkererwten, de miso en de olijfolie in een (kleine) keukenmachine. Blenden.
  • Tussendoor even de consistentie checken. Waarschijnlijk heb je nog zo'n 4 eetlepels nodig voor een smeuïge dip.

KORTINGSCODE

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (voor nieuwe klanten 5%)

Voedingswaarde

Calorieën: 119kcal | Koolhydraten: 14gr | Eiwitten: 5gr | Vetten: 4gr | Verzadigd vet: 0.5g | MO vet: 1g | EO vet: 2g | Vezels: 4gr | Vitamine A: 136IU | Vitamine B1: 0.1mg | Vitamine B2: 0.04mg | Vitamine B6: 0.1mg | Vitamine C: 26mg | Vitamine E: 1mg | Natrium: 24mg | Magnesium: 29mg | Kalium: 222mg | Calcium: 32mg | Koper: 0.2mg | Foliumzuur: 92µg | IJzer: 2mg | Fosfor: 95mg | Selenium: 2µg | Zink: 1mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld.

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

Eén reactie

4.50 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven