| | | |

Mexicaanse zwarte bonenstoof met zoete aardappel, wortel en tomaat

Ik maak gebruik van affiliate links. Meer informatie daarover vind je in het menu onder samenwerking.

Makkelijk en voedzaam eenpansgerecht: stoofschotel met zwarte bonen, zoete aardappel, wortel, ride peper, knoflook, bleekselderij en ui in tomatensaus. Mexicaans gekruid met korianderzaad, komijnzaad, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en oregano.

Dieet en ‘vrij van’

Glutenvrij en vegan.

Mexicaanse zwarte bonenstoof met zoete aardappel, wortel en tomaat

Marjolein
Voedzaam eenpansgerecht van zwarte bonen en zoete aardappel. Met Mexicaanse kruiden en tomatensaus. Verder met ui, knoflook, rode peper, wortel en bleekselderij.
5 van 2 stemmen
Vooraf 4 uur
Bereiding 1 uur 15 minuten
Totale tijd 5 uur 15 minuten
Vrij van (Pseudo)granen, A1 caseïne, Ei, Eiwit, Gluten, Lactose, Noten, Pinda, Schaal- en schelpdieren, Soja, Suiker, Vis, Vlees, Zuivel
Dieet Glutenvrij, Vegan
Trefwoord Basisrecept, Eénpans, Stoofpot
Gang Hoofd: vega
Keuken Mexicaans, Zuid-Amerikaans
Porties 2 personen
Calorieën 342 kcal

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 100 gr zwarte bonen gedroogd
  • 200 gr zoete aardappel
  • 100 gr wortel
  • 300 gr tomaten = ongeveer 3 tomaten
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 250 ml bouillon rund of paddenstoelen
  • 1 el korianderzaad gemalen
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 2 tl oregano
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 bosje verse koriander

Bereiding
 

  • Laat de bonen minimaal uur weken.
  • Snipper de ui en bak op niet al te hoog vuur glazig.
  • Pers de knoflook. Snij de rode peper in kleine stukjes en voeg toe.
  • Snij de bleekselderij in plakjes en voeg toe.
  • Bak alle kruiden en specerijen kort mee. Blus af met de bouillon.
  • Spoel de bonen af. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet daarna zacht en laat pruttelen met deksel op een kiertje.
  • Schil de zoete aardappel en snij in stukken. Rasp de wortel en snij in plakjes. Voeg beide toe.
  • Was en snij de tomaat in stukken voeg toe met de tomatenpuree.
  • Laat nog minimaal een uur pruttelen met de deksel erop. Af en toe roeren. Blijft het te nat? Deksel op een kier. Wordt het te droog? Wat water toevoegen.

KORTINGSCODES

Puur Mieke: Eetlekkeranders5 (nw klanten 5%)

Funky Fat Choc: Eetlekkeranders10 (10%)
Vlees van Ons: Eetlekkeranders10 (nw klanten 10%)

Voedingswaarde

Calorieën: 342kcal | Koolhydraten: 51gr | Eiwitten: 16gr | Vetten: 3gr | Verzadigd vet: 1g | MO vet: 1g | EO vet: 1g | Vezels: 15gr | Vitamine A: 24569IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 0.3mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 0.1µg | Vitamine C: 59mg | Vitamine E: 2mg | Natrium: 577mg | Magnesium: 149mg | Kalium: 1798mg | Calcium: 163mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 276µg | IJzer: 5mg | Fosfor: 314mg | Selenium: 4µg | Zink: 3mg

Standaard berekend voor 1 portie, tenzij anders vermeld in notities.

Standaard berekend voor suikervrije variant. Erythritol in plaats van ahornsiroop, honing en kokosbloesemsuiker (indien van toepassing en tenzij anders vermeld bij notities).

Heb je dit recept gemaakt?Ik zou het geweldig vinden om een foto te zien. Vermeld @Eetlekkeranders op Insta!
Vragen?

2 reacties

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterren geven